Foto: EPA/Reuters/Scanpix/LETA
Ilgi gaidītā boksa smagsvaru Oleksandra Usika un Taisona Fjūrija cīņa, kas bija paredzēta pēc divām nedēļām, tomēr nenotiks paredzētajā laikā, jo treniņā britu bokseris guvis savainojumu.

35 gadus vecais Fjūrijs treniņnometnes laikā notikušajā sparinga cīņā Saūda Arābijā ticis pie brūces, kas liegs britam pilnvērtīgi turpināt gatavoties un aizvadīt cīņu.

Fjūrijam pārsista labā uzacs un viņam nepieciešama "steidzama medicīniskā iejaukšanās", lai uzliktu šuves uz brūces. Kā norāda cīņas promouteri "Queensberry Promotions', pēc pilnvērtīgas medicīniskās palīdzības sniegšanas kļūs zināms, cik ilgs atveseļošanās periods būs nepieciešams Fjūrijam.

Pats Fjūrijs paziņojumā neslēpj sarūgtinājumu par notikušo un uzsver, ka bijis teicamā formā pirms cīņas ar Usiku.

Fjūrijs un Usiks pagājušā gada septembrī diezgan negaidīti piekrita savstarpējam duelim par visām četrām svarīgākajām čempionu jostām. Pavasara sākumā pirmais mēģinājums vienoties par cīņu izgāzās, tad izskanēja versija par 23. decembri un Saūda Arābijas pilsētu Rijādu, kas arī neīstenojās, taču nu puses vienojušās par 17. februāri, divcīņu aizvadot šajā pašā pilsētā.

Usiks iepriekšējo cīņu aizvadīja 2023. gada augustā, kad Polijas pilsētā Vroclavā ar tehnisko nokautu devītajā raundā pieveica britu bokseri Danielu Dubuā, nosargājot sev piederošās čempiona jostas Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF), Pasaules Boksa organizācijas (WBO) un Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) versijās smagajā svarā. Ukraiņu boksa zvaigzne 21 cīņā profesionālajā boksā nav piedzīvojis zaudējuma rūgtumu, turklāt 14 dueļus viņš noslēdzis priekšlaicīgi.

Savukārt Fjūrijs, kuram pieder Pasaules Boksa padomes (WBC) josta, oktobra beigās ar pretrunīgi vērtētu tiesnešu atzinumu pieveica UFC cīņu meistaru Fransisu Nganu. Brits karjeras laikā izcīnījis 34 uzvaras, tostarp 24 ar nokautu, un piedzīvojis vienu neizšķirtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!