Foto: F64

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) jau šonedēļ pārtrauks olimpiešu finansējumu, jo organizācija vairs nesaņem šim mērķim paredzēto naudu, liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā LOK prezidenta Jāņa Buka parakstīta vēstule, kas adresēta visiem Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) sportistiem un olimpisko veidu sporta federācijām.

LOK informē, ka olimpieši nesaņems jau 15. februārī paredzēto finansējumu, bet no otrdienas 13. februāra ir pārtraukta LOV sastāvā esošo sportistu pakalpojumu apmaksāšana visos olimpiskajos centros.

LOK vēstule ir bijusi negaidīta LOV, portālam "Delfi" apliecināja LOV valdes loceklis Daniels Nātriņš. Viņš atzīst, ka šonedēļ, visticamāk, sportisti vēl nesaņems finansējumu, bet šobrīd operatīvi tiek veikts darbs, lai neciestu sportisti.

Pagājušajā nedēļā Latvijas Nacionālā sporta padome (LNSP) lēma par jauno finansējuma modeli, kas paredz turpmāk finansējumu LOV sportistiem piešķirt pa tiešo LOV, nevis LOK, kā tas bija līdz šim. LOK savā vēstulē norāda, ka tā nesaņems olimpiešiem paredzēto finansējumu, tādējādi arī nevarēs to izmaksāt sportistiem.

SIA "Latvijas Olimpiskā vienība" (LOV) lielākais dalībnieks ir tieši LOK. SIA "Latvijas Olimpiskā vienība" (LOV) ir sabiedrība ar ierobežotu atbildību, kurā ir trīs dalībnieki IZM (29.04423 %); biedrība "Latvijas Olimpiskā komiteja" (LOK) (59.95979 %); LSPA (10.99598 %).

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!