Latvijas motosportists Kristers Serģis, startējot kopā ar holandieti Ramonu van Millu, pasaules čempionāta motokrosā motocikliem ar blakusvāģi pēc 1. posma sacensībām Tulonā pie Arū (Francija) kopvērtējumā ieņem 3. vietu.
Pirmajā braucienā Serģa ekipāža izcīnīja 3. vietu, bet otrajā braucienā bija ceturtā. Tādējādi pēc pasaules čempionāta pirmā posmā Serģa ekipāžas rēķinā kopvērtējumā ir 28 punkti.

Par kopvērtējuma līderiem kļuva francūži Davids Barā/Sebastjens Belo, kas uzvarēja pirmajā braucienā. Otrā pirmajā braucienā bija zviedra Henrika Sēderkvista vadītā ekipāža.

Savukārt otrajā braucienā uzvarēja Vācijas motosportista Aloīza Veningera ekipāža, otrie bija viņa tautieši Klauss un Tomass Veinmaņi, bet trešie finišēja igauņi Āre Kaurits/Arvo Laksbergs.

Latvijas ekipāžā Van Mills aizstāja iepriekš paredzēto Serģa līdzbraucēju - holandieti Zīsu Hurkmanu, kas šonedēļ guva traumu, un sacensībās piedalīties nevarēja.

Ierastais Serģa ekipāžas dalībnieks Artis Rasmanis joprojām turpina ārstēt kājas lūzumu, un, visdrīzāk, nestartēs arī pasaules čempionāta 2. posmā, kas 24. aprīlī notiks Šveicē, teica Cīrulis.

"Pagaidām nav skaidrs, kas varētu būt Serģa līdzbraucējs pasaules čempionāta otrajā posmā. Ir varianti," atzina Cīrulis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!