Latvijas izlases galvenais treneris Kurts Lindstrēms jau novembrī izveidojis 35 izlases kandidātu sarakstu spēlēšanai 2004. gada pasaules čempionātā Prāgā, par to šodien informē laikraksts "Diena".
Sarakstā iekļauti četri vārtsargi, 13 aizsargi un 18 uzbrucēji, tai skaitā Nacionālās Hokeja līgas (NHL) pārstāvji Sandis Ozoliņš, Kārlis Skrastiņš un Sergejs Žoltoks.

Kandidātos "ieskaitīti" arī astoņi pašmāju klubos spēlējoši hokejisti. Vislielākā pārstāvniecība - pieci, turklāt visās ampluā, ir valsts vicečempioniem HK "Rīga 2000", savukārt "ASK/Ogre" sastāvā par labu atzīts vien uzbrucējs Jānis Sprukts. Kārtējo reizi pārsteidz Liepājas triecienmaiņas Romāns Ņikitins - Juris Ozols - Valērijs Fiļimonovs pilnīga ignorēšana.

Tiesa, Lindstrēma kungs nosaucot 35 reālākos kandidātus, neizslēdz iespēju, ka pavasarī pasaules čempionātā varētu spēlēt vēl kāds:

"Tas gan nenozīmē, ka visiem pārējiem spēlētājiem ceļš uz izlasi ir slēgts," "Dienai" skaidro Lindstrēms. "Izmaiņas ir iespējamas, skatīšos, kā mainīsies situācija. Ja līdz februāra turnīram Norvēģijā, piemēram, klubu nebūs atradis Kerčs, viņš izlasē netiks iekļauts."

Nākamā reālākā iespēja skatīt kandidātus Lindstrēmam būs pēdējais - ceturtais "Euro Ice Hockey Challenge" posms, kas februāra sākumā notiks Norvēģijas pilsētiņā Gjovikā. Kā informē laikraksts "Latvijas avīze", uz to oficiāli no klubiem tikšot izsaukti Vjačeslavs Fanduļs, Oļegs Sorokins, Sergejs Čubars, Aleksandrs Semjonovs, Atvars Tribuncovs, Arvīds Reķis, Sergejs Naumovs un arī izlasē sen neredzētais Pēteris Skudra, pie kam, no pēdējā atbilde tikšot prasīta ātri.

Interesanti, ka kā vienu no saviem palīgiem Kurts Lindstrēms labprāt redzētu Zviedrijā populāro Aleksandru Beļavski, kurš ieņemtu vietu Lindstrēmam blakus uz soliņa, bet Mats Ūlanders mačus analizētu no tribīnēm. Valstsvienības menedžera vietu saglabā Māris Baldonieks.

Latvijas izlases kandidāti

Vārtsargi

Artūrs Irbe
Edgars Masaļskis
Sergejs Naumovs
Pēteris Skudra

Aizsargi

Sergejs Durdins
Vents Feldmanis
Viktors Ignatjevs
Aleksandrs Jerofejevs
Rodrigo Laviņš
Sandis Ozoliņš
Georgijs Pujacs
Arvīds Reķis
Krišjānis Rēdlihs
Agris Saviels
Kārlis Skrastiņš
Oļegs Sorokins
Atvars Tribuncovs

Uzbrucēji

Ģirts Ankipāns
Artis Ābols
Armands Bērziņš
Aigars Cipruss
Sergejs Čubars
Lauris Dārziņš
Vjačeslavs Fanduļs
Aleksandrs Kerčs
Aleksandrs Ņiživijs
Grigorijs Panteļejevs
Vadims Romanovskis
Aleksandrs Semjonovs
Jānis Sprukts
Aleksejs Širokovs
Juris Štāls
Leonīds Tambijevs
Herberts Vasiļjevs
Sergejs Žoltoks

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!