Ceturtdien Horvātijas pilsētā Sisakā sākās Eiropas čempionāta pusfinālturnīrs U-18 junioru izlasēm. Latvijas valstsvienības pirmie pretinieki bija spēcīgā Francijas izlase, informē Latvijas basketbola savienība.
Ļoti sīvā cīņā mūsējie tomēr spēja izraut uzvaru ar rezultātu 61:57, lai gan 3.ceturtdaļā vēl zaudēja ar 18 punktu starpību. Latvijas izlases labā produktīvākais bija Andris Biedriņš, kurš guva 23 punktus, izcīnīja 16 atlekušās bumbas, pārķēra 7 piespēles un nobloķēja 4 pretinieku metienus.

Latvijas U-18 junioru izlases galvenā trenera Raivo Otersona komentārs:

”Spēle bija ļoti smaga. Vēl 3.ceturtdaļā zaudējām ar 18 punktu starpību. Francija ir ļoti laba komanda, kura ar biežām un līdzvērtīgām spēlētāju maiņām spēja uzturēt augstu tempu, bet mums, nomainot pamatsastāva spēlētājus, uzreiz radās problēmas, kas atspoguļojās rezultātā. Spēles pēdējo ceturtdaļu aizvadījām bez maiņām un spējām lauzt cīņas gaitu.

Individuāli noteikti jāizceļ Biedriņš, kurš gandrīz vienatnē “uztaisīja” maču. Labi palīgi bija Jeromanovs, Elbakjans un Reinis Strupovičs. Es gribētu atzīmēt arī Čavara sniegumu, kuram šoreiz negāja spēle uzbrukumā, bet viņš to kompensēja ar ļoti lielu darbu aizsardzībā visās 37 laukumā pavadītajās minūtēs.

Laukumā bija ļoti nežēlīga cīņa Abas komandas spēlēja agresīvi, bet ne rupji. Tas arī izskaidro spēles zemo rezultativitāti un lielo kļūdu skaitu abām komandām.”

Šodien, plkst. 17:45 Latvijas U-18 junioru izlase spēlēs ar Somijas vienaudžiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!