Foto: AFP/Scanpix
Pagājušā gada prestižā daudzdienu velobrauciena "Giro d'Italia" čempionam Mikēlem Skarponi no Itālijas piespriesta trīs mēnešu diskvalifikācija par skandalozā sporta ārsta Mikēles Ferrari apciemošanu.

"Lampre - ISD" komandu pārstāvošajam Skarponi diskvalifikācija sākusies 1.oktobrī, tāpēc sacensību apritē viņš būs tiesīgs atgriezties jau pašā nākamās sezonas sākumā.

Ferrari, kas noliedzis jebkā aizliegta darīšanu, saņēmis milzīgus maksājumus no slavenā amerikāņu riteņbraucēja Lensa Ārmstronga, un tiek uzskatīts, ka tieši viņš izstrādājis septiņkārtējā "Tour de France" čempiona dopinga programmu.

Gan Ferrari, gan Ārmstrongs saņēmuši mūža diskvalifikācijas.

Skarponi, kurš karjeras laikā jau izcietis 18 mēnešu diskvalifikāciju par saistību ar "Puerto" asins dopinga skandālu, Ferrari apmeklējumā atzinās oktobra beigās, kad laikraksts "La Gazzetta dello Sport" bija publicējis izvilkumus no ārsta lietas. Skarponi atzina, ka konkrētos viņam veiktajos medicīniskajos testos klāt bijis arī Ferrari.

Sākotnēji tika ziņots, ka Skarponi no riteņbraukšanas atstādināts līdz brīdim, kad tiks pabeigta izmeklēšana Ferrari lietā.

Kā ziņots, Ārmstrongam piemērota atpakaļejoša mūža diskvalifikācija no 1998.gada 1.augusta un anulēti visi sasniegti rezultāti, kuru vidū ir uzvaras "Tour de France" velobraucienā laika posmā no 1999. līdz 2005.gadam. Bez septiņiem tituliem "Tour de France" Ārmstrongs 1993.gadā kļuva par pasaules čempionu grupas braucienā, bet 2000.gadā Sidnejas olimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzas medaļu individuālajā braucienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!