Foto: EPA/LETA
Dopinga lietošanā pieķertais amerikāņu riteņbraucējs Lenss Ārmstrongs piekritis nākamnedēļ piedalīties televīzijas dīvas Opras Vinfrijas vadītajā sarunu šovā, pirmo reizi publiski sniedzot savus komentārus par viņa dopinga skandālu.

Šī būs pirmā Ārmstronga intervija pēc pagājušā gada oktobra notikumiem, kad Starptautiskā Riteņbraukšanas savienība (UCI) un ASV Antidopinga aģentūra (USADA) diskvalificēja sportistu uz mūžu, atņemot viņam septiņus izcīnītos titulus prestižajā daudzdienu velobraucienā "Tour de France".

Sarunā, kas tiks pārraidīta 17.janvārī, Ārmstrongs pusotras stundas garumā sniegs savu redzējumu par notikušo. Laikraksts "The New York Times" apgalvo, ka šajā sarunā viņš, iespējams, atzīsies dopinga lietošanā.

Tiek uzskatīts, ka bijušais riteņbraucējs ar atzīšanos cer atgūt tiesības piedalīties oficiālās maratona un triatlona sacensībās.

Kā zināms, Ārmstrongam piemērota atpakaļejoša mūža diskvalifikācija no 1998.gada 1.augusta un anulēti visi sasniegtie rezultāti, kuru vidū ir uzvaras "Tour de France" velobraucienā laika posmā no 1999. līdz 2005.gadam. Bez septiņiem tituliem "Tour de France" Ārmstrongs 1993.gadā kļuva par pasaules čempionu grupas braucienā, bet 2000.gadā Sidnejas olimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzas medaļu individuālajā braucienā.

Ārmstrongs otro reizi savu karjeru noslēdza aizpagājušā gada februārī. Sākotnēji viņš no sporta aizgāja 2005.gadā, bet trīs gadus vēlāk negaidīti atgriezās, tomēr astoto reizi triumfēt "Tour de France" velobraucienā tā arī nespēja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!