Foto: AFP/Scanpix
Pazīstamais vāciešu riteņbraucējs Štefans Šūmahers atzinies, ka karjeras laikā regulāri lietojis aizliegtās vielas, to salīdzinot ar makaronu ēšanu pēc treniņiem.

Šūmahers 2008.gada prestižā velobrauciena "Tour de France" laikā tika pieķerts EPO jeb eritropoetīna atvasinājuma lietošanā, bet pozitīvas dopinga analīzes viņam tika fiksētas arī tā pašā gada Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Pašlaik 31 gadu vecais vācietis par aizliegto vielu lietošanu izcietis divu gadu diskvalifikāciju.

"Es lietoju EPO, augšanas hormonus un steroīdus," bijušais "Gerolsteiner" un pašreizējais "Christina Watches-Onfone" komandas braucējs izteicies intervijā laikrakstam "Der Speigel".

"Dopinga lietošana bija kā atstrādāta sistēma. Es ar to nelepojos, taču tāda bija lietu kārtība. Dopings kļuva par neatņemamu ikdienas sastāvdaļu, līdzīgi kā šķīvis makaronu pēc treniņa," izcēlis sportists.

Karjeras laikā Šūmahers 2007.gadā izcīnīja pasaules čempionāta bronzas medaļu, kā arī ieguva pa divu posmu uzvarām 2006.gada "Giro d'Italia" un 2008.gada "Tour de France" velobraucienos.

Šogad sportists izcīnīja trešo vietu Alžīrijas velobrauciena kopvērtējumā, kurā piedalījās arī Latvijas komanda "Rietumu-Delfin".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!