Foto: F64

Latvijas BMX riteņbraucēji Pasaules kausa pirmajā posmā Superkrosā, kas risinās Mančestrā, sestdien nespēja tikt tālāk par ceturtdaļfinālu.

Pamatsacensībās sākās ar priekšbraucieniem, kuros gan pagājušā gada Eiropas čempions Edžus Treimanis, gan Toms Mankus spēja izcīnīt ceturtās vietas savās grupās un kvalificēties ceturtdaļfinālam.

Tikmēr Rihards Veide pēc trešās vietas pirmajā braucienā, otrajā braucienā nefinišēja un trešajā neizgāja uz starta.

Sekojošajos ceturtdaļfinālos Treimanis savā braucienā palika piektais, bet Mankus ierindojās septītajā pozīcijā un abiem sacensības bija noslēgušās.

Kā ziņots, piektdien sacensības sākās ar individuālajiem braucieniem, kuru finālā Treimanis izcīnīja trešo vietu.

Tikmēr Veide un Mankus individuālo braucienu kvalifikācijā uzrādīja attiecīgi 39. un 54.rezultātu, iekļūstot starp 64 sportistiem, kas kvalificējās Superkrosa pamatsacensībām.

Individuālajos braucienos tika sadalīts atsevišķs medaļu komplekts.

Savukārt Latvijas junioru sportists Kristens Krīgers individuālajos braucienos ieņēma 87.vietu starp 142 finišējušajiem dalībniekiem, un viņam posms bija noslēdzies.

Šajās sacensībās nepiedalās divkārtējais olimpiskais čempions Māris Štrombergs, kurš nākamajā nedēļas nogalē Čehijā startēs Eiropas čempionāta trešajā un ceturtajā posmā.

Superkross, atšķirībā no klasiskā BMX, ir ar daudz augstāku un stāvāku starta kalnu, garākiem tramplīniem un lielākiem ātrumiem, kas padara skatītājiem sacensības ļoti aizraujošas un skatāmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!