Foto: AFP/Scanpix
Piektdien Azerbaidžānā notika Tour de Azerbaijan daudzdienu velobrauciena (UCI 2.2) trešais posms, kurā uzvaru svinēja ukrainis Vitālijs Popkovs no "ISD Continental Team" komandas, bet labākais no "Alpha Baltic/Unitymarathons.com" komandas riteņbraucējiem trešajā etapā bija Kristofers Rācenājs, kuram augstā vienpadsmitā vieta, portālu "Delfi" informēja komandas menedžere Līga Glāzere .

Šajā 170 kilometru garajā trešajā posmā ar staru un finišu Qabala sacensību dalībniekiem bija jāpārvar nopietni kāpumi. Cīņā par uzvaru ātrākais izrādījās ukrainis Popkovs, kurš distanci veica 3 stundās 57 minūtēs un 3 sekundēs. Otrajā vietā finiša līniju šķērsoja Stig Broecx no "Lotto-Belinsol U-23" (laiks 3:57:03), bet trešajā pozīcijā ierindojās Kriss Schweizer no "Synergy Baku Cycling Project" (laiks 3:58:36).

Rācenājs uzvarētājam zaudēja 1 minūti un 33 sekundes, izcīnot 11. vietu. Pārējie "Alpha Baltic/Unitymarathons.com" komandas riteņbraucēji finišēja šādās pozīcijās: 44. Indulis Bekmanis, 100. Emīls Liepiņš, 101. Reinis Andrijanovs, 116. Erki Pütsep, 123. Kaspars Serģis.

Velobrauciena kopvērtējumā vadību saglabā otrā posma uzvarētājs ukrainis Serhijs Grečuns no "Konya Torku Seker Sport", bet no "Alpha Baltic/Unitymarathons.com" komandas visaugstāk kopvērtējumā atrodas Reinis Andrijanovs, kurš ieņem 13. vietu, bet 25. pozīciju ieņem Kristofers Rācenājs. Pārējie komandas riteņbraucēji atrodas šādās pozīcijās: 63.
Indulis Bekmanis, 116. Emīls Liepiņš, 120. Erki Pütsep, 123. Kaspars Serģis.

Sestdien norisināsies sacensību ceturtais posms, kurā sportistiem būs jāpārvar 115 kilometri.

Tour de Azerbaijan piecdienu sacensības noslēgsies 5. maijā, velobrauciena kopējais distances garums ir 766 kilometri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!