Foto: AFP/Scanpix
Par prestižā daudzdienu velobrauciena "Giro d'Italia" piektā posma uzvarētāju trešdien kļuva vācietis Jons Degenkolbs no "Argos Oil-Shimano" vienības, taču jau trešo posmu pēc kārtas kopvērtējuma līderis ir itālis Luka Paolīni no "Katjuša" vienības.

Trešdien sportistiem lietainos laikapstākļos bija jāmēro 203 kilometrus garš ceļš. Degenkolbs bija pirmais pēc dramatiska kritiena kilometru pirms posma beigām. Pirms tā braucēji jau grasījās veikt sprintu, lai noskaidrotu uzvarētāju, taču masveida sadursme visu mainīja, ļaujot Degenkolbam izcīnīt pirmo uzvaru šī gada sacensībās. Tāpat vēl viens kritiens tika piedzīvots arī distances pēdējā līkumā.

Pēc sacīkstes noteikumiem, visi šajā kritienā iekļuvušie sportisti saņēma vienādu laiku ar uzvarētāju.

Kopvērtējuma līderis joprojām ir Paolīni, kurš par 17 sekundēm apsteidz "Sky" komandas sportistu kolumbieti Rigoverto Uranu, bet par 26 sekundēm - spāni Benatu Intksausti no komandas "Movistar".

Kā ziņots, divkārtējais velotūres uzvarētājs itāliešu riteņbraucējs Ivans Baso spiests izlaist šī gada sacensības, jo medicīniskajās apskatēs sportistam konstatēta cistas izveidošanās.

Daudzdienu velobrauciens ilgs līdz 26.maijam.

Pērn par "Giro d'Italia" uzvarētāju kļuva kanādietis Raiders Hesdžedāls no "Garmin-Barracuda" komandas, savukārt Latvijas riteņbraucējs Gatis Smukulis sacensības noslēdza 84.vietā.

Šogad velobraucienā nepiedalās neviens Latvijas pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!