Foto: AFP/Scanpix

Itālis Salvatore Pukio no "Sky" vienības svētdien pēc komandu brauciena kļuva par prestižā daudzdienu velobrauciena "Giro d'Italia" jauno līderi.

17,4 kilometru garajā braucienā "Sky" finišēja pēc 22 minūtēm un piecām sekundēm, par deviņām sekundēm apsteidzot "Movistar" vienību.

Savukārt vēl par piecām sekundēm lēnāki bija "Astana" riteņbraucēji.
Tikmēr pirmajā posmā uzvarējušā brita Marka Kavendiša pārstāvētā "Omega-Pharma" vienība nespēja iekļūt labāko vidū un arī pats sportists vairs nav starp kopvērtējuma labākajiem sportistiem.

Kopvērtējumā tagad pirmās piecas vietas ieņem "Sky" komandas sportisti - Pukio seko brits Bredlijs Viginss, kolumbietis Serhio Montoija, itālis Dario Kataldo un kolumbietis Rigoverto Urans.

Kā ziņots, divkārtējais velotūres uzvarētājs itāliešu riteņbraucējs Ivans Baso spiests izlaist šī gada sacensības, jo medicīniskajās apskatēs sportistam konstatēta cistas izveidošanās.

Daudzdienu velobrauciens ilgs līdz 26.maijam.

Pērn par "Giro d'Italia" uzvarētāju kļuva kanādietis Raiders Hesdžedāls no "Garmin-Barracuda" komandas, savukārt Latvijas riteņbraucējs Gatis Smukulis sacensības noslēdz 84.vietā.
Šogad velobraucienā nepiedalās neviens Latvijas pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!