Foto: LETA

Mežaparka jaunajā BMX trasē jūnija otrajā sestdienā un svētdienā, kur pirmoreiz norisināsies Eiropas BMX čempionāta divi priekšpēdējie posmi, kopumā startēs vairāk nekā 300 dalībnieku, pastāstīja pasākuma organizators un sporta kluba "Rīgas Favorīts" prezidents Aigars Ernstsons.

Daļa no dalībniekiem startēs tikai sestdien, daļa - svētdien. Būs arī sportisti, kas sacensībās piedalīsies abas dienas. Viņu vidū būs divkārtējais olimpiskais čempions Māris Štrombergs, kurš prestižajā vīru elites grupā uzvarējis visos sešos līdz šim notikušajos čempionāta posmos, kā arī pagājušā gada Eiropas čempions Edžus Treimanis, kurš pašlaik ir otrajā vietā, un Toms Mankus, kurš Eiropā ierindojas 4.vietā.

"Kopumā startēs vairāk nekā 300 dalībnieku no 16 dažādām valstīm. Visvairāk sportistu, protams, ir no Latvijas – vairāk nekā simts, nākamās plašāk pārstāvētās komandas ir no Krievijas, Lietuvas un Čehijas," piebilda Ernstsons.

Erstnsons sacīja, ka vīriešu elites klasē mūsu sportisti turpina uzrādīt lielisku sniegumu un viņiem faktiski nav konkurentu.

Dāmu elites konkurencē starp galvenajām pretendentēm uz uzvaru viņš minēja Čehijas pārstāvi Romanu Labounkovu (3.vieta pasaulē elites klasē), Francijas pārstāvi Evu Ailloudu (2.vieta pasaulē elites klasē)un Lietuvas pārstāvi Vilmu Rimšaiti (2.vieta Eiropā elites klasē).

Savukārt sieviešu junioru konkurē vislabākās iespējas tikt uz goda pjedestāla ir Anastasijai Usovai (Eiropas čempione junioru klasē).

Eiropas čempionāta 9. un 10.posms Mežaparka trasē notiks 8. un 9.jūnijā. Čempionātā līdzās Latvijas braucējiem piedalās sportisti no Baltkrievijas, Beļģijas, Čehijas, Dānijas, Lielbritānijas, Igaunijas, Francijas, Vācijas, Itālijas, Lietuvas, Nīderlandes, Norvēģijas, Krievijas, Zviedrijas un Šveices.

Gan sestdien, 8.jūnijā, gan svētdien, 9.jūnijā, skatītāji trasē varēs pulcēties no pulksten 9:00, kad sākas treniņi. Abās sacensību pirmie priekšbraucieni sāksies no pulksten 10:00, bet pirmie finālbraucieni no pulksten 12:00. Elites klases priekšbraucieni startēs ap pulksten 14:00, bet finālbraucieni ap pulksten 17:00.

BMX fani ieejas biļeti uz čempionāta diviem priekšpēdējiem posmiem vienai dienai varēs iegādāties par trim latiem, bet uz divām dienām - par pieciem latiem. Biļetes būs nopērkamas pasākuma norises vietā pirms sacensībām.

Šāgada Eiropas čempionāts, kas sastāv no 12 posmiem, sākās Francijā 6.-7.aprīlī. Turpmākie posmi notika Čehijā, Vācijā un Zviedrijā. Tai sekos Latvija, bet čempionāta fināls būs Beļģijā jūlija vidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!