Foto: Scanpix
Smiltenē 20. un 22.jūnijā norisināsies Latvijas čempionāts šosejas riteņbraukšanā individuālajā un grupas braucienā, kuros piedalīsies arī abi valsts vadošie riteņbraucēji Gatis Smukulis un Aleksejs Saramotins, aģentūru LETA informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācijas (LRF) preses sekretārs Toms Markss.

Pēdējos divos gados Latvijas čempiona titulu individuālajā braucienā izcīnījis smiltenietis Smukulis, un arī šogad viņš būs galvenais favorīts savās mājās. Savukārt Saramotins ir pašreizējais valsts čempions grupas braucienā.

Drīz pēc Latvijas čempionāta Smukulis dosies uz Franciju, lai startētu pasaules prestižākajā daudzdienu velobraucienā "Tour de France".

Sākumā 20.jūnijā Smiltenē un tās apkārtnē vairāk nekā 100 dalībnieki cīnīsies par Latvijas čempiona titulu individuālajā braucienā, bet 22.jūnijā norisināsies Latvijas čempionāts 160 kilometrus garajā grupas braucienā.

Grupas brauciena dalībnieki no Smiltenes distancē tālāk dosies uz Raunu un Priekuļiem, kur riteņbraucējus sagaida pauguriem bagātie "Priekuļu apļi". Smiltenē riteņbraucēji atgriezīsies, lai veiktu piecus apļus pa pilsētas ielām. Tas ļaus ikvienam klātienē vērot aizraujošu cīņu par Latvijas čempiona titulu. Finišs paredzēts Smiltenes pilsētas centrā.

22.jūnijā bez Latvijas čempionāta grupas brauciena Smiltenē norisināsies arī trenera Jāņa Akmentiņa piemiņas brauciens, "Piena spēka" sportiskās izklaides bērniem, kā arī aizraujoša kultūras programma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!