Foto: AFP/Scanpix
Ietekmīgais Francijas laikraksts "L'Equipe" kārtējo reizi šokējis riteņbraukšanas sabiedrību un atklājis, ka savulaik dopinga lietošanā pieķerts izcilais franču riteņbraucējs Lorāns Žalabērs, bet pats sportists pārsteigts par šādiem apgalvojumiem, vēsta ārvalstu masu mediji.

"L'Equipe" apgalvo, ka 1998.gadā prestižajā velobraucienā "Tour de France" ņemtajās Žalabēra analīzēs konstatēta aizliegtā viela EPO. Iespējamā dopinga lietošana gan konstatēta tikai 2004.gadā, kad atkārtoti pārbaudītas Žalabēra ņemtās analīzes.

1998.gadā Žalabērs nepabeidza "Tour de France", jo tobrīd viņa pārstāvētā komanda ONCE izstājās no sacensībām, protestējot pret to, ka "Festina" vienības dopinga skandāla ēnā visi sportisti tiek uzskatīti par negodīgiem.

"Man tas ir pārsteigums. Kā jau teicu lietas skatīšanā Senātā, es vienmēr uzticējos komandām, kurās braucu. Man tas ir trieciens. Vismaz, man neviens nekad nav teicis [par pozitīviem rezultātiem]. Es pat nevaru neko apstrīdēt, jo nav jau pierādījumu," pārsteigts par savu tautiešu žurnālistu atklājumiem bija Žalabērs. "Mums vienmēr ar ārstiem bija savstarpēja uzticēšanās, tāpēc mēs nekad neuzdevām liekus jautājumus. Mums sniedza medicīnisko palīdzību, es savādāk to nemaz nesaucu. Vai mēs tikām speciāli sazāļoti? Ticu, ka nē."

44 gadus vecais Žalabērs šogad aizgāja no Francijas riteņbraukšanas izlases galvenā trenera amatu un šogad būs "Tour de France" vadošais komentētājs Francijas valsts televīzijas tiešraidēs. Prestižais daudzdienu velobrauciens "Tour de France" sāksies šo sestdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!