Foto: AFP/Scanpix

Dopinga lietošanu atzinušais kādreiz slavenais amerikāņu riteņbraucējs Lenss Ārmstrongs, kuram atņemti septiņi "Tour de France" tituli, pirms jubilejas – 100.tūres – paudis viedoklis, ka "Tour de France" bez aizliegto vielu lietošanas nav iespējams.

"Uzvarēt "Tour de France" bez dopinga nav iespējams. Brauciens ir īsta izturības pārbaude, bet lielākā nozīme ir patērētajam skābeklim," amerikāņu riteņbraucēju citē "Le Monde". "Piemēram, eritropoetīns (EPO) īpaši nepalīdzēs sprinterim uzvarēt 100 metru skrējienā, bet 10 000 metros šim preparātam ir būtiska nozīme."

"Ne jau es izgudroju dopingu. Un pēc manas aiziešanas tas neizzudīs. Es vienkārši biju daļa no sistēmas," turpina Ārmstrongs. "UCI prezidents Pets Makveids var runāt, ko vēlas. Pēc manas lietas uzticība viņam ir nereālos apmēros. Taču kamēr viņš būs pie "stūres", nekas nemainīsies. UCI nav ieinteresēts, lai cilvēkiem izstāstītu taisnību, jo tā var šokēt daudzus. Tāpēc es vienmēr baidījos policistu un muitas kontroli, nevis to, vai mani pieķers dopinga lietošanā."

Ārmstronga izteicieni nākuši klajā tikai dažas dienas pirms prestižā velobrauciena "Tour de France" jubilejas, 100.sacensību sākuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!