Foto: Publicitātes foto
Latvijas riteņbraucējs Gatis Smukulis no "Katjuša" komandas sestdien izcīnīja 33.vietu simtā prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" pirmajā posmā.

213 kilometrus garajā posmā, kas risinājās Korsikas salā, pie uzvaras sprinta finišā tika vācietis Marsels Kitels ("Argos - Shimano"), kurš apsteidza latvieša komandas biedru Aleksanderu Kristofu no Norvēģijas.
Savukārt trešais bija Nīderlandes braucējs Danijs van Popels no "Vacansoleil-DCM" komandas.

Pēc mierīgi aizvadītas lielākās daļas distances, pēdējos 30 kilometros peletonā bija vairāki kritieni. Tāpat uz finiša līnijas bija salūzis kādas komandas autobuss un tika nopietni apsvērta iespēja distanci saīsināt par trim kilometriem, tomēr pēdējā brīdī izdevās lielo traucēkli aizdzīt prom.

Kopvērtējumā Kitels ieguva gan līdera dzelteno krekliņu, gan arī zaļo labākā sprintera krekliņu un balto krekliņu, ko iegūst labākais jaunais braucējs.

Smukulis finišēja lielajā grupā un arī kopvērtējumā atrodas 33.vietā.
Kritienos traumas guva vairāki sportisti un viens no sacensību galvenajiem favorītiem Alverto Kontadors traumējis plecu, bet pagaidām vēl nav zināms cik šis savainojums ir nopietns. Tieši Kontadors tiek uzskatīts kā galvenais, kurš varētu apdraudēt lielākā kopvērtējuma uzvaras pretendenta Krisa Frūmes ceļu uz uzvaru.

Spānis Kontadors sacensībās triumfēja 2010.gadā, tomēr vēlāk viņam šis tituls tika atņemts par dopinga lietošanu.

Zīmīgi, ka arī 2011.gadā Kontadors piedzīvoja neveiksmi atklāšanas posmā. Tomēr viņš šoreiz nezaudē laiku, jo pēdējos kilometros kritušajiem sportistiem tiek piešķirts tāds pats rezultāts kā peletonam.

Tāpat traumas guva divkārtējais pasaules čempions individuālajā braucienā Tonijs Martins, kurš kritienā, visticamāk, lauzis plecu un ir mazas iespējas, ka viņš turpinās dalību sacensībās.

Neviens Latvijas riteņbraucējs "Tour de France" velobraucienā nebija piedalījies kopš 2003.gada, kad ar labākajiem sprinteriem cīnījās Romāns Vainšteins.

Kā ziņots, pērn "Tour de France" velobraucienā triumfēja brits Bredlijs Viginss, kurš šogad sacensībās nepiedalās traumas dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!