Foto: Publicitātes foto
Latvijas riteņbraucējs Andris Smirnovs piektdien izcīnīja 11.vietu Ķīnā notiekošā prestižā Čjinhai ezera velobrauciena (2.HC kategorija) 12.posmā.

Piektdien sportistiem bija jātiek galā ar 120 kilometru garu distanci. Jau sesto uzvaru kādā no posmiem izcīnīja itālis Saša Modolo no "Bardiani Valvole-CSF Inox" komandas, kurš posmu veica divās stundās, 29 minūtēs un 28 sekundēs.

Visi brauciena dalībnieki finišēja lielajā grupā, līdz ar to visiem tika fiksēts vienāds laiks ar uzvarētāju. Cits latvietis Andris Vosekalns sacensības noslēdza 118.vietā no 122 finišu sasniegušajiem dalībniekiem.

Tikmēr citi "Rietumu-Delfin" riteņbraucēji par Vosekalnu ierindojās augstāk. Igaunis Pēters Prūss ieņēma 37.vietu, savukārt francūzis Metjū Perņē ierindojās 78.pozīcijā.

Jau vēstīts, ka Smirnovs iepriekšējā posmā ierindojās augstajā desmitajā vietā.

Velobrauciena kopvērtējumā labākais no "Rietumu-Delfin" komandas joprojām ir Perņē, kurš ieņem 34.vietu, kopvērtējuma līderim Porsejedi Golahuram no Irānas zaudējot 23 minūtes un 31 sekundi. Prūss atrodas 75.vietā (+1:13:16), Smirnovs pakāpies par divām ailītēm un nu ieņem 115.pozīciju (+1:47:53), bet Vosekalns atrodas 119.vietā (+2:03:22) starp 122 sportistiem, kuri turpina sacīkstes.

Jau vēstīts, ka no sacensībām trešajā posmā izstājās "Rietumu-Delfin" komandā startējošais rumāņu braucējs Larss Prija, kurš šogad šajā velobraucienā piedalījās jau ceturto reizi, bet astotajā posmā nefinišēja vienībā startējošais francūzis Gijoms Sula.

Sacensības noslēgsies sestdien, kad braucēji pēdējā posmā veiks 96 kilometrus garu braucienu.

"Rietumu-Delfin" komandas sastāvā šajās sacensībās nestartē šīs sezonas līderis Toms Skujiņš, kurš startē Eiropas čempionātā junioriem un U-23 vecuma grupā, kas no 18. līdz 21.jūlijam norisināsies Čehijā.

Tūres dalībniekiem jāpārvar 3000 metru virs jūras līmeņa augstuma starpība. Velobrauciens noris 13 posmos, un tā kopējais garums ir ceturtais lielākais pasaulē - vairāk nekā 2000 kilometru. Garāki ir tikai trīs prestižākie daudzdienu velobraucieni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!