Foto: AFP/Scanpix
Arī izcilais Vācijas riteņbraucējs un sprinta meistars Ēriks Cābels atzinies aizliegto vielu lietošanā laika posmā no 1996. līdz 2004.gadam.

Intervijā laikrakstam "Sueddeutsche Zeitung" pašlaik 43 gadus vecais Cābels apstiprinājis, ka šajā laikā lietojis aizliegto vielu eritropoetīnu jeb EPO, kā arī pārlējis asinis un lietojis kortizonu.

Pagājušajā nedēļā klajā nāca Francijas parlamenta komisijas ziņojums, kurā dopinga lietošanā tiek vainoti 1998.gada prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" divi labākie braucēji - itālis Marko Pantani un vācietis Jans Ulrihs. Bez viņiem jau iepriekš apvainojumi aizliegto vielu lietošanā minētajās sacensībās izskanējuši pret Lorānu Žalabēru no Francijas, itāli Mario Čipolīni un Cābelu.

"EPO, kortizons un asins dopings. Tas ir patiešām daudz," izteicies seškārtājais "Tour de France" labākā sprintera titula ieguvējs Cābels, kurš profesionālo karjeru noslēdza 2008.gadā.

Pirms sešiem gadiem Cābels atzinās EPO lietošanā 1996.gadā, tomēr toreiz apgalvoja, ka pārtraucis dopinga lietošanu jau pēc vienas nedēļas.

"Neteicu taisnību, jo vēlējos pasargāt savu riteņbraucēja dzīvi. Tas man bija kā sapņa piepildījums, jo tik ļoti mīlēju gan riteņbraukšanu, gan ceļošanu. Mans egoisms valdīja pār mani pašu," izteicies vācietis.

Karjeras laikā Cābels no 2002. līdz 2004.gadam kļuvis arī par "Vuelta Espana" daudzdienu velobrauciena labāko sprinteri, bet četras reizes viņam izdevies triumfēt prestižajās Milānas-Sanremo vienas dienas sacīkstēs.

Kā ziņots, Pantani, kurš mira 2004.gadā 34 gadu vecumā, karjeras laikā dopinga lietošanā netika pieķerts, taču zināms, ka par viņa nāves cēloni kļuva kokaīna pārdozēšana. Savukārt Ulrihs šīgada jūnijā atzinās bēdīgi slavenā "Puerto" dopinga skandāla ārsta Eufemiano Fuentesa pakalpojumu izmantošanā un regulārā asins pārliešanas veikšanā. Lai gan riteņbraucējs savu profesionālo karjeru beidza jau 2007.gadā, pērn Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) viņu atzina par vainīgu dopinga lietošanā, anulējot visus rezultātus kopš 2005.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!