Foto: Publicitātes foto
Nedēļas nogalē Andorā norisinājās pasaules kausa posms MTB riteņbraukšanā. Olimpiskajā MTB krosa disciplīnā 33. vietu U23 vecuma grupā izcīnīja Latvijas izlases riteņbraucējs Pēteris Janevics. Tikmēr vīru elitē nepārspēts palika šveicietis Nino Šurters, informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Pasaules kausa karuselis MTB riteņbraukšanā aizvadītās nedēļas nogalē turpinājās mazajā Rietumeiropas pundurvalstiņā Andorā, kur par godalgām un vērtīgajiem kopvērtējuma punktiem cīnījās labākie krosa un "downhilla" riteņbraucēji.

Latviju šajā posmā pārstāvēja Pēteris Janevics, kurš startēja olimpiskā krosa U23 grupā. Kopumā uz starta šajā konkurences grupā izgāja 77 dalībnieki no dažādiem pasaules reģioniem. Janevics distanci iesāka no beigām, kas tehniski sarežģītās trasēs ļoti sarežģī apdzīšanu. Neskatoties uz to, Latvijas vicečempions veiksmīgi izvēlējās brauciena taktiku un pakāpeniski uzlaboja savas pozīcijas. Sarežģītajā un bīstamiem nobraucieniem bagātajā trasē, Pēteris aizcīnījās gandrīz līdz labāko trīsdesmitniekam, finišējot 33. vietā.

Par uzvarētāju kļuva francūzis Hugo Drečū, kuram Janevics piekāpās par nedaudz vairāk kā sešām minūtēm, kas tik sarežģītā trasē vērtējams kā labs sasniegums.

Vīru elites grupā uzvaru svinēja šveicietis Nino Šurters, kurš aiz sevis atstāja čehu Andreju Cinku un Francijas riteņbraucēju Stefanu Tempieru. Jāpiemin arī Igaunijas riteņbraucējs Martins Loo, kurš finišēja augstajā 24. vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!