Foto: AFP/Scanpix

Pēdējā laikā dopinga skandālos iepītajai Kazahstānas riteņbraukšanas komandai "Astana" Starptautiskā Riteņbraukšanas federācija (UCI) trešdien tomēr ir piešķīrusi 2015.gada Pasaules tūres ("World Tour") licenci.

Kaut "Astana" Pasaules tūres un kontinentālās komandas teorētiski ir nošķirtas viena no otras, aptuveni pēdējo divu mēnešu laikā tās kopā satricinājuši jau pieci dopinga skandāli, kas UCI lika nopietni izvērtēt, vai Kazahstānas vienībai, ko pārstāv šī gada "Tour de France" velobrauciena čempions Vinčenco Nibali no Itālijas, vispār piešķirt Pasaules tūres licenci nākamajam gadam.

Pēc vilcināšanās UCI licenci tomēr piešķīrusi, taču "Astana" komandai ir jāļauj Lozannas Universitātes Sporta zinātnes institūtam izmeklēt nesenos dopinga skandālus.

Tāpat UCI pavēstījusi, ka izmeklēs nesenos mediju pieņēmumus, ka "Astana" vienība pērn tikusies ar skandalozo itāļu sporta ārstu Mikēli Ferrari, kurš minēts saistībā ar leģendārā ASV riteņbraucēja Lensa Ārmstronga un arī daudzu citu sportistu dopinga skandāliem.

Jau vēstīts, ka pēc kārtējā dopinga skandāla "Astana" kontinentālā komanda tika diskvalificēta.

Zīmīgi, ka "Astana" komandu vada Aleksandrs Vinokurovs, kurš no 2007. līdz 2009.gadam izcieta diskvalifikāciju par asins pārliešanu.

Kā zināms, šī mēneša sākumā Pasaules tūres licenci ieguva Šveices profesionālā riteņbraukšanas komanda IAM, ko arī nākamajā sezonā pārstāvēs Latvijas sportists Aleksejs Saramotins.

No Latvijas riteņbraucējiem Pasaules tūrē startē arī Gatis Smukulis, kurš nākamajā sezonā turpinās braukt "Katjuša" vienībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!