Foto: AFP/Scanpix
Spānijas riteņbraucējs Ruvens Plasa no "Lampre - Merida" vienības sestdien triumfēja prestižā daudzdienu velobrauciena "Vuleta Espana" 20.posmā, kamēr itālis Fabio Aru no "Astana" komandas praktiski nodrošinājis uzvaru visā velobraucienā.

Plasa 114.kilometrā veica pamatīgu atrāvienu no pārējiem riteņbraucējiem, tāpēc finišēja vienatnē, 175,8 kilometrus garo distanci veicot četrās stundās, 37 minūtēs un piecās sekundēs. Minūti un septiņas sekundes pēc viņa finišēja portugālis Žuzē Gonsalvišs ("Caja Rural - Seguros RGA"), bet vēl par sekundi atpalika itālis Alesandro de Marči (BMC).

Iepriekšējais kopvērtējuma līderis Toms Dumolins ("Giant - Alpecin") vienā no šī posma kalniem nespēja turēt līdzi līderiem, līdz ar to pamatīgi atpaliekot no Aru, tajā pat laikā praktiski zaudējot cerības uz goda pjedestālu visā velobraucienā.

Tikmēr latvietis Gatis Smukulis no "Katjuša" vienības finišēja 150.vietā, no uzvarētāja atpaliekot par 23 minūtēm un divām sekundēm.

Par velobrauciena kopvērtējuma līderi kļuvis Aru, kurš par minūti un 17 sekundēm apsteidz Smukuļa komandas biedru Hoakimu Rodrigesu no Spānijas. Trešajā vietā ierindojas polis Rafals Majka, kurš itālim zaudē minūti un 29 sekundes.

Dumolins šobrīd ieņem sesto vietu, bet no Aru atpaliek par trīs minūtēm un 46 sekundēm, kas ir pārāk liels laika deficīts, kuru varētu atgūt atlikušajā, 100 kilometrus garajā posmā.

Savukārt Smukulis kopvērtējumā saglabāja 146.vietu, atpaliekot par četrām stundām un 57 sekundēm.

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā pēdas lūzuma dēļ no "Vuelta Espana" izstājās šī gada prestižā "Tour de France" čempions Kristofers Frūme no "Sky" komandas. Frūme šogad cerēja kļūt vien par trešo sportistu, kuram viena gada laikā izdevies uzvarēt "Tour de France" un "Vuelta Espana" sacensībās, tomēr reālas izredzes to paveikt viņam zuda trešdien, kad brits 11.posmā kritienā savainoja pēdu un kopvērtējumā atkrita vairāk nekā septiņas minūtes aiz tā brīža kopvērtējuma līdera Aru.

Šī gada sacensības kļuvušas iezīmīgas ar daudziem bīstamiem kritieniem. No tām izstājušies vairāki kopvērtējuma augstu vietu pretendenti, bet beļģu riteņbraucējs Kriss Bekmans joprojām atrodas mākslīgajā komā.

Tāpat sacensību pirmajos posmos no prestižā velobrauciena tika diskvalificēts slavenais itāļu riteņbraucējs Vinčenco Nibali no "Astana" komandas. Kā ziņoja sacensību rīkotāji, otrā posma laikā Nibali esot turējies pie "Astana" vienības automašīnas, kas viņu vilkusi.

Smukulis sākotnējā pieteikumā nebija atrodams, tomēr viņš velobraucienā aizstāja krievu sportistu Jegoru Silinu, kurš bija pārkāpis disciplīnu.

Pērn "Vuelta Espana" sacensībās trešo reizi karjerā triumfēja spānis Alverto Kontadors, kurš šoreiz sacensībās nepiedalās.

Daudzdienu velobrauciens "Vuelta Espana" šogad norisinās 70.reizi tā pastāvēšanas vēsturē, un tas noslēgsies svētdien Spānijas galvaspilsētā Madridē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!