Foto: Publicitātes foto

Latvijas titulētais riteņbraucējs Ainārs Ķiksis Lielbritānijas pilsētā Mančesterā lieliski aizvadījis pasaules senioru čempionātu riteņbraukšanā trekā. Bez izcīnītās zelta medaļas individuālajā braucienā, valmierietis kļuva arī par pasaules čempionu sprintā, kā arī laboja jaunu absolūto senioru (meistaru) grupu rekordu 500 metru distancē, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācijas (LRF) preses dienests.

Pazīstamajā Mančesteras trekā Anglijā Ķiksis aizvadījis trīs startus. Jau vēstījām, ka valmierietis izcīnīja uzvaru V40–44 grupā 750 metru distancē, kur sportisti trasē devas no starta mašīnas. Turpinājumā bijušais Eiropas elites čempions pieteica rekorda labojumu 500 metros no vietas. Līdzšinējais rekords - 34,495 sekundes - piederēja Austrālijas sportistam Peteram Bernadam. Ainārs spēja veikt distanci pēc 32,839 sekundēm, pārliecinoši labojot rekordu un veicot nopietnu ierakstu sporta veida vēstures rekordu grāmatās.

Otrdien visas dienas garumā norisinājās sprinta sacensības, tostarp V40–44 grupā, kur dalībnieku vidū bija arī Ķiksis. Šeit svarīgi sportistam uzrādīt nevis labāko rezultātu, bet būt pirmajam braucienā pār savu konkurentu. Ainārs jau pagājušajos gados šajā distancē guvis uzvaras un bija pieskaitāms pie galvenajiem favorītiem arī šogad. Sākumā visi sportisti veica distanci pa vienam, noskaidrojot braucienu sastāvus pirmajai kārtai. Šajā cīņā līdz vienai uzvarai Ainārs taktiskā cīņā pārspēja abus savus konkurentus – Endiju Stjuartu un Marku Kolkjuhounu (abi Lielbritānija). Nākamajā kārtā Aināra pretinieks bija Alessandro Pikko no Itālijas.

Šajā duelī pārāks izrādījās mūsu sportists, tādējādi iekļūstot pusfinālā. Arī šo barjeru Ainārs sekmīgi pārvarēja, cīņā līdz divām uzvarām abos braucienos uzvarot jau minēto Pikko, kurš pusfinālam kvalificējās pēc uzvaras pēdējās cerības braucienā. Cīņā par zeltu Ķikša pretinieks bija austrālietis Mihaels Smits. Aizraujošā cīņā latvietis bija pārāks abos braucienos, labākajā no tiem finišējot pēc 11,365 sekundēm. Līdz ar to, bijušajam pasaules junioru čempionam otrā zelta godalga. Ainārs priecēja līdzjutējus ar ļoti aizraujošiem un taktiski gudriem braucieniem.

V50–54 grupas sportists Andis Lejiņš pēc aizvadītā sprinta, kur pirmajā kārtā ieņēma trešo vietu savā braucienā, turpināja pēdējās cerības braucienā. Šeit gūta otrā pozīcijā, pēc kuras sacensības bija noslēgušās. Andis vēl arī piedalījās 500 metru distancē. Tajā viņš izcīnīja 21. vietu, distanci veicot pēc 38,177 sekundēm. Kopumā šajā disciplīnā startēja 25 dalībnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!