Vācijas policija palīdz veikt papildu drošības pasākumus pēc telefona zvana saņemšanas, kurā tika paziņots par iespējamu uzbrukumu ASV gaisa spēku bāzei, raksta BBC. Policija norāda, ka drošības pasākumi tika uzsākti nekavējoties pēc informācijas saņemšanas no ASV militārpersonām.
Draudi par uzbrukumu ASV spēku bāzei Špangdālemā pie Trīras tika izteikti pirmdien, dienu pirms 2001.gada 11.septembra terora aktu sestās gadadienas.

Atgādināsim, ka pagājušajā nedēļā Vācijas policijai izdevās novērst vairākus plānotus uzbrukumus, tajā skaitā arī ASV militārajiem spēkiem. ASV izlūkošanas speciālisti norāda, ka teroristu plānus Vācijā, kā arī Dānijā palīdzēja atklāt pretrunīgi vērtētā telefona un interneta sakaru kontroles sistēma. Vācijas policija aizturēja trīs aizdomās turētos, kas esot plānojuši vairākus vienlaicīgus automašīnu sprādzienus vairākās vietās, tajā skaitā pie ASV militārajām bāzēm un naktsklubiem, kuros bieži apmeklētāji ir ASV pilsoņi. Vēl viens spridzinātāju mērķis esot bijusi Eiropas noslogotākā lidosta Frankfurtē.

Policija Trīrā norāda, ka pirmdienas zvanītājs bija runājis vāciski ar nelielu krievu vai turku valodas akcentu. Viņš bija zvanījis uz publiski pieejamu ASV spēku bāzes telefona numuru un paziņojis, ka viņam ir vēl vismaz četri palīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!