Foto: Jeļizaveta Iļjina
Šo svētdien, 4. jūnijā, risināsies tradicionālais "Toyota" Rīgas velomaratons, kurš sāksies ar Expo Doma laukumā, informē rīkotāji.

Pusnaktī uz ceturtdienu mājaslapā velo.lv noslēdzās iepriekšējā dalībnieku reģistrācija gada vērienīgākajam velo notikumam galvaspilsētā, "Toyota" Rīgas velomaratonam, bet piektdien un sestdien Domu laukumā darbosies velomaratona EXPO, kurā būs iespēja laicīgāk izņemt starta numurus.

4. jūnijā vērienīgo pasākuma programmu pulksten 10:00 ar Čempionu bērnu braucieniem pa 11. Novembra krastmalu atklās paši jaunākie dalībnieki. Jāizceļ, ka šajā braucienā uzvarētāji būs visi bērni. Pēc finiša visus mazos gaidīs "Herkuless" telts, kurā gaidāmas dažādas aktivitātes un pārsteigumi.

Pulksten 11:30 starta šāviens tiks dots prestižajam un ļoti skatāmajām Sporta kritērija braucienam. Dalībnieki mērosies spēkiem 55 kilometru garajā distancē, veicot 40 apļus. Gaidāmi arī vairāki starpfiniši, kuros sportisti cīnīsies par vērtīgām balvām.

Vērienīgā Tautas brauciena starts, kurā aicināti piedalīties visi aktīvās atpūtas cienītāji, tiks dots pulksten 13:30. Dalībnieki veiks 32 kilometru garu distanci pa jau ierasto maršrutu, braucot pāri Dienvidu un Vanšu tiltiem. Kopumā Tautas distances dalībnieki veiks divus apļus. Ātrākie braucēji cīnīsies par tradicionālajiem Rīgas mēra kausiem, bet atzinību saņems jebkurš no finišu sasniegušajiem dalībniekiem.

"Toyota" Rīgas velomaratona kulminācija būs pulksten 15:00, kad startēs Ģimeņu brauciens. 16 kilometru garajā distancē aicinātas startēt visas Latvijas ģimenes neatkarīgi no sportiskās sagatavotības. Ģimeņu braucienā netiks noteikti uzvarētāji, bet atzinību saņems katrs finišējušais dalībnieks.

Tie velomīļi, kuri nav paspējuši reģistrēties dalībai "Toyota" Rīgas velomaratonam, to varēs izdarīt uz vietas sacensību norises vietā vai arī "Toyota" Rīgas velomaratona EXPO.

"Toyota" Rīgas velomaratona EXPO norisināsies šīs nedēļas piektdienā un sestdienā Domu laukumā. Abās dienas laika posmā no pulksten 10:00 – 20:00 velomīļi varēs izņemt dalībnieku numurus, reģistrēties distancēm un iegūt plašāku informāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!