Foto: Jānis Lārmanis

Latvijas šosejas riteņbraucēji Gatis Smukulis ("Delko Marseille Provence KTM") un Andris Vosekalns ("Hengxiang") trešdien Ķīnā notikušajā Hainaņas daudzdienu velobrauciena (UCI kat.2.HC) kopvērtējumā ierindojās attiecīgi 75. un 88. vietā.

Trešdien sacensību dalībniekiem bija jāveic noslēdzošais - devītais - posms nedaudz vairāk nekā 180 kilometru garumā. Par tā uzvarētāju kļuva šveicietis Simons Pelo, kurš finišu sasniedza pēc četrām stundām, desmit minūtēm un 53 sekundēm un kurš tuvākos sekotājus apsteidza par piecām sekundēm.

Tikmēr Vosekalns finišēja grupā, kas uzvarētājam piekāpās par desmit sekundēm, ierindodamies 42.vietā, kamēr Smukulis bija 85 .vietā, zaudēdams 43 sekundes.

Kopvērtējumā par šī velobrauciena uzvarētāju kļuva itālis Fausto Masnada no "Androni Giocattoli - Sidermec", kurš par divu sekunžu tiesu apsteidza šveicieti Džino Mēderu.

Savukārt visaugstāk no latviešiem bija Smukulis, kurš, zaudēdams 40 minūtes un 59 sekundes, sacensību noslēgumā ieņēma 75.vietu, bet Vosekalns bija 88. pozīcijā, no uzvarētāja atpalikdams par 46 minūtēm un 58 sekundēm.

Pērn šajā velobraucienā piedalījās Emīls Liepiņš, kurš kopvērtējumā izcīnīja augsto trešo vietu, bet 2015. gadā Krists Neilands sasniedza piekto pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!