Trešdien ar diviem etapiem sākas UCI 1. kategorijas daudzdienu velobrauciens – Slovākijas tūres. 1. posmā lielās grupas finiša spurtā spēcīgā konkurencē Emīls Liepiņš izcīnīja septīto vietu, bet uzvarēja Aleksanders Kristofs. Vakarā sportisti vēl veica individuālo braucienu.

Slovākijas tūre ar katru gadu kļūt arvien prestižāka. Šogad velobraucienā, kam piešķirta UCI 1. kategorija, startē tādas zvaigznes kā – Eiropas čempions Elia Vivjani ("Deceuninck – Quick Step"), Arno Demārs ("Groupama – FDJ"), Aleksanders Kristofs ("UAE Team Emirates") un citi.

No Latvijas sportistiem šajās sacensībās startē Emīls Liepiņš ("Wallonie – Bruxelles"). Ar "Trek – Segafredo" vienību uz divām sezonām līgumu noslēgušajam dobelniekam šīs bija pirmās sacensības pēc 29. augustā sacensībās Francijā piedzīvotā kritiena. Liepiņš Slovākijas tūrē ir savas vienības līderis līdzenuma etapos.

Sacensību pirmajā dienā tiek veikti divi etapi. No rīta sportisti veica 138,2 kilometru garu un pauguriem bagātu distanci. Samērā ātri izveidojās sekmīgs atrāviens. Distances laikā tas gan tika sekmīgi kontrolēts un laicīgi likvidēts. 3 kilometrus pirms finiša bija jāpievar 500 metru garš, stāvs kāpums. Pēc tā sekoja nobrauciens, bet pēdējais puskilometrs tika veikts pa bruģi.

Emīls Liepiņš atradās līderu vidū līdz pat finišam. Bruģa posmā pēdējos metros latvietim gan par sevi lika manīt rokas savainojums, tomēr, par spīti tam, Liepiņš izcīnīja septīto vietu. Uzvarēja Aleksanders Kristofs, kurš otrajā un trešajā vietā atstāja "Deceunick – Quick Step" braucējs – Mihaelu Morkovu un Eliu Vivjani.

Pievakarē riteņbraucēji veica 7,4 kilometru garu individuālo braucienu. Tajā uzvaru izcīnīja šveicietis Stefans Kengs ("Groupama - FDJ"), finišējot ar laiku deviņas minūtes un četras sekundes. Otrais, uzvarētājam zaudējot trīs sekundes, bija beļģietis Ivs Lamperts ("Deceuninck - Quick Step"), bet viņa komandas biedrs Bobs Jungels no Nīderlandes viņam zaudēja vēl piecas sekundes, ierindojoties trešajā pozīcijā. Šāds vietu sadalījums pašlaik ir arī kopvērtējumā.

Liepiņš līderim zaudēja 51 sekundi un izcīnīja 42.vietu.

Kopumā velobracienā iekļauti pieci etapi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!