Foto: EPA/Scanpix/LETA
Trešdien, 5. augustā, Polijas velobraucienā smagi cietušais Nīderlandes riteņbraucējs Fabio Jakobsens joprojām tiek turēts mākslīgajā komā, bet viņam veikta sarežģīta sejas operācija, apstiprinājusi sportista komanda "Deceuninck-QuickStep".

Ārsti sportista veselības stāvokli raksturo kā stabilu. Ceturtdien pēcpusdienā plānots Jakobsenu pakāpeniski atmodināt no mākslīgās komas, bet tuvākās dienas viņš atradīsies reanimācijā un ciešā mediķu uzraudzībā.

Ziņots, ka Polijas velobrauciena pirmā posma finišā Jakobsens cīnījās par uzvaru ar citu Nīderlandes riteņbraucēju Dilanu Grēnevēgenu ("Jumbo Visma" komanda). Jakobsens brauca pa iekšmalu tuvu norobežojošām barjerām, bet dažus metrus pirms finiša Grēnevēgens viņu iestūma reklāmas plakātos un barjerās.

Jakobsens piedzīvoja šausminošu kritienu, aizķerot arī finišā stāvējušo fotogrāfu. Kritienu pēc finiša piedzīvoja Grēnevēgens un daudzi citi riteņbraucēji. Grēnevēgens finišēja pirmais, tomēr vēlāk viņam uzvaru atņēma un to piešķīra Jakobsenam.

Jakobsens šaušalīgajā avārijā cieta vissmagāk. Lai gan sākotnēji bija bažas par smadzeņu un mugurkaula traumām, sākotnēji izmeklējumi to neapstiprināja. Tomēr gūtās traumas ir ļoti smagas un viņa dzīvība trešdien pēc kritiena bija apdraudēta, sacīja Polijas velobrauciena vadītāji.

Citi sportisti nav smagi cietuši, bet Jakobsena kritienā cietušais fotogrāfs guvis galvas un mugurkaula traumas. Kā norādīja sacensību pārstāvji, fotogrāfs ceļā uz slimnīcu bija pie samaņas un varējis runāt.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!