Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš no "Trek - Segafredo" komandas piektdien izcīnīja 13.vietu Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) 2.Pro sērijas piecu dienu velobrauciena "Baloise Belgium Tour" trešajā posmā.

Šajā etapā riteņbraucēji veica 174,4 kilometrus bez kāpumiem.

Uzvaru finiša spurtā svinēja austrālietis Keilebs Jūens ("Lotto Soudal"), bet vēl trijniekā bija vācietis Paskāls Akermans ("BORA - hansgrohe") un dānis Mihaels Morkovs ("Deceuninck - Quick Step").

Latviešu sprinteris Liepiņš finišēja lielajā grupā, izcīnot 13.vietu, kā arī sekmējot komandas biedra Mateo Mosketi piekto pozīciju. Vadošā grupa ar aptuveni 100 sportistiem finišēja pēc distancē pavadītām trīs stundām 56 minūtēm un 43 sekundēm.

Līderis pēc trīs posmiem ir beļģis Remko Evenepūls ("Deceuninck - Quick Step"), kurš par 45 sekundēm apsteidz savu komandas biedru un tautieti Īvsu Lampārtu. Liepiņš ar 11 minūšu un 45 sekunžu deficītu ir 92.pozīcijā.

Sacensības notiek jau 91.reizi. Pagājušajā gadā sacensības Covid-19 pandēmijas dēļ nenotika, bet 2019.gadā kopvērtējumā uzvarēja mājinieks Evenepūls.

Liepiņš 2019.gada tūres pēdējā posmā izcīnīja trešo vietu.

Sacensības beigsies svētdien.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!