Foto: AP/Scanpix/LETA

Austrālijas riteņbraucējs Džejs Vains ceturtdien izcīnīja uzvaru daudzdienu velobrauciena "Vuelta a Espana" sestajā posmā, bet kopvērtējumā līderpozīcijās izvirzījās posmā otro vietu izcīnījušais Beļģijas riteņbraucējs Remko Evenpūls (attēlā).

Ceturtdien riteņbraucēji veica 181,2 kilometrus ar vienu otrās, kā arī diviem pirmās kategorijas kāpumiem posma beigās.

"Alpecin-Deceuninck" riteņbraucējs Vains no sekotājiem aizbēga miglainajās pēdējā kategorizētā kāpuma nogāzēs, finišējot pēc četrām stundām un 38 minūtēm.

15 sekundes uzvarētājam zaudēja Evenpūls "Quick-Step Alpha Vinyl", kļūstot par kopvērtējuma līderi, trešais bija "Movistar" pārstāvošais spānis Enriks Mass, kurš uzvarētājam zaudēja 16 sekundes.

Aiz viņa finišēja Masa tautietis Huans Ajuzo ("UAE Team Emirates"), uzvarētājam zaudējot 55 sekundes, bet piektais bija triju iepriekšējo gadu uzvarētājs kopvērtējumā slovēnis Primožs Rogličs ("Jumbo-Visma").

Kopvērtējumā Evenpūls par 21 sekundi apsteidz līdzšinējo līderi Rudī Molāru no "Groupama - FDJ" vienības, bet par 28 sekundēm - Masu.

Rogličs pakāpies uz ceturto vietu, līderim zaudējot minūti un sekundi.

Iepriekšējos trīs gadus Spānijas daudzdienu velobraucienā uzvarēja Slovēnijas riteņbraucējs Rogličs. Otro gadu pēc kārtas "Vuelta a Espana" nestartē neviens no Latvijas riteņbraucējiem.

"Vuelta a Espana" norisināsies līdz 11.septembrim, kad riteņbraucēji 21.posmā finišēs Madridē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!