Latvijas riteņbraucēji Toms Skujiņš un Emīls Liepiņš trešdien uzsāka daudzdienu velobraucienu "Baloise Belgium Tour" (UCI kat.2.Pro) ar attiecīgi 45. un 47.vietu.

Pirmajā sacensību posmā riteņbraucēji veica 164,9 kilometrus, pārvarot vairākas bruģa sekcijas un nelielus kāpumus.

Lielās grupas finišā ātrākais izrādījās beļģis Jaspers Filipsens ("Alpecin-Deceuninck"), bet otro vietu ieņēma Nīderlandes pārstāvis Fabio Jakobsens ("Soudal - Quick Step"), kamēr labāko trijnieku noslēdza Beļģijas riteņbraucējs Timotijs Dupons ("Tarteletto-Isorex").

Arī Skujiņš un Liepiņš finišu sasniedza kopā ar lielo grupu, kas distanci veica trīs stundās 38 minūtēs un 14 sekundēs.

Velobraucienā paredzēti pieci posmi un tas noslēgsies svētdien.

Beļģijas tūre norisinās 92.reizi. Pērn par uzvarētāju kopvērtējumā kļuva šveicietis Mauro Šmits, kamēr pirms tam divas reizes pēc kārtas triumfēja beļģis Remko Evenpūls.

Krists Neilands trešdien finišēja 28.vietā daudzdienu velobrauciena "Tour de Suisse" (UCI kat. 2.UWT) ceturtajā posmā.

Trešdien riteņbraucēji veica 152,5 kilometrus, pārvarot vienu trešās kategorijas kāpumu un divus pirmās kategorijas kāpumus.

Pirmo vietu izcīnīja Austrijas pārstāvis Fēlikss Galls ("AG2R Citroen"), kurš finišu sasniedza pēc trīs stundām 42 minūtēm un 22 sekundēm.

Beļģis Remko Evenpūls ("Soudal - Quick Step") piekāpās uzvarētājam minūti un divas sekundes un ierindojās otrajā pozīcijā, bet vēl par sekundi atpalika iepriekšējā posma uzvarētājs dānis Matiass Skjelmose ("Trek-Segafredo"), kurš šoreiz noslēdza labāko trijnieku.

Neilands ("Israel - Premier Tech") finišēja piecas minūtes un 42 sekundes vēlāk nekā labākā rezultāta īpašnieks.

Kopvērtējumā uz pirmo vietu pakāpies Galls, kurš par divām sekundēm apsteidz Skjelmosi, bet par 16 sekundēm - Evenpūlu. Latvijas riteņbraucējs līderim zaudē septiņas minūtes un 47 sekundes, ieņemot 25.vietu.

Šveices tūre pirmoreiz notika 1933.gadā. Pērn "Tour de Suisse" uzvarēja brits Geraints Tomass. Neilands arī pirms gada bija tūres dalībnieku vidū, finišējot 37.vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!