Foto: Reuters/Scanpix

Pasaules labākais skeletonists un galvenais pasaules čempionāta favorīts Martins Dukurs pirms atbildīgā starta treniņā kritienā stipri sasitis kāju, vēsta laikraksts "Diena".

Pasaules čempionāts ASV, Leikplesidas trasē, sākās pagājušajā nedēļas nogalē, bet skeletonisti medaļas sadlīs braucienos piektdien un sestdien.

"Neviena laba brauciena Leikplesidā man vēl nav bijis. Pārmaiņus kļūdos gan trases augšdaļā, gan arī lejā, turklāt vienā braucienā vēl kritu, un uz kreisās kājas augšstilba man ir izveidojies pamatīgs zilums," ne pārāk labās ziņas laikrakstam pavēstījis sportists.

Martins Dukurs šajā sezonā uzvarēja septiņos no astoņiem posmiem un pārliecinoši trešo sezonu pēc kārtas ieguva Pasaules kausu.

Pasaules čempionātā Martins Dukurs startēs ar trešo numjru, viņa brālis Tomass Dukurs izvēlējies ceturto numuru. "Pirmo numuru parasti neizvēlas, jo ir varbūtība, ka trasē var būt sniegs. Jā, varēju ņemt otro, bet trešais man ir laimīgs skaitlis."

Treniņbraucienos labākie rezultāti bijuši vienam no galvenajiem Martina Dukura konkurentiem Frenkam Rommelam. "Viņam ļoti labi slīdēja, un arī brauca viņš pārliecinoši. Pirmajā braucienā viņam zaudēju pat 0,8 sekundes, bet otrs labākais braucējs no Rommela atpalika 0,5 sekundes. Pa reizei vācietis Krokels un krievs Čudinovs bija otrie. Vienam no pretendentiem uz medaļu - Aleksandram Tretjakovam - treniņos īpaši labi negāja. Man gan vairāk rūp, kā pats tikšu galā ar trases līkločiem. Vienreiz labi izbraucu augšu, bet tad ir kļūdas vidusdaļā vai lejā, nākamreiz atkal viss ir otrādi. Ja izdotos salikt kopā pa posmiem visu labāko," saka Martins Dukurs.

Martins Dukurs piebilda, ka "kritienā gūtais zilums joprojām traucē skriet ar pilnu jaudu" un iespējams sacensībās nāksies lietot pretsāpju līdzekļi. "Pirmajā dienā to negribētos darīt, jo tad tomēr ir risks savainojumu vēl vairāk saasināt."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!