Foto: AFP/Scanpix

Britu olimpiskā čempione skeletonā Emiija Viljamsa šajā nedēļā debitēs pasaules rallija čempionātā (WRC), informē "Wales Rally GB" rīkotāji.

Viljamsa kopā ar telekanāla "Sky Sports News" F-1 komentētāju Toniju Žardīnu startēs šāgada pasaules rallija čempionāta (WRC) noslēdzošajā posmā, Velsas rallijā. Skeletoniste ekipāžā pildīs stūrmaņa pienākumus.

Gatavojoties šīm sacensībām, Viljamsa ir nepilnu triju mēnešu laikā ir piedalījusies četros nacionālajos rallijos, jo līdz tam viņai nav bijis nekādas stūrmaņa pieredzes. Apgūt šā darba specifiku Viljamsai palīdz viens no pieredzējušākajiem autorallistiem Lielbritānijā Daniels Barits.

"Neliegšos, es nervozēju," atzīstas Viljamsa. "Komfortabli jutos līdz brīdim, kad kopā ar Danielu apsēdos pie milzīgas dokumentu, karšu un noteikumu kaudzes, un tad man sākās panika! Šis man ir pavisam kaut kas jauns un nezināms."

"Skeletonā ir pavisam citāda spriedze - tur es esmu savā komforta zonā, un cilvēki gaida no manis attiecīgus rezultātus," piebilst olimpiskā čempione. "Velsas rallijā prasības ir pavisam citas un daudz smagākas nekā nacionālajos rallijos, kuros piedalījos."

Foto: Circuit Pro

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!