Foto: Publicitātes foto
Latvijas skeletonistam Martina Dukuram pagājušās nedēļas nogalē neveiksmīgi aizvadītajā Pasaules kausa posmā sarežģītajā Leikplesidas trasē pirmajā braucienā fiksēti divi atšķirīgi laiki, turklāt labākais fiksēts būtu ļāvis uzvarēt pirmajā braucienā.

Kā vēsta "skeleton.lv", šķērsojot finiša līniju, laika iekārta televīzijā vispirms uzrādīja rezultātu 53,81 sekundes, taču mirkli vēlāk uzrādītais rezultāts tika mainīts uz 54,21 sekundēm. Labākais no šiem diviem laikiem Martinam Dukuram būtu devis pirmo vietu pirmajā braucienā.

Ņemot vērā augstāk minētos novērojumus, komandas treneris izmantoja savas tiesības un vērsās pie sacensību žūrijas ar rakstisku pieprasījumu pēc situācijas skaidrojuma. Sacensību žūrijas oficiālais skaidrojums norāda, ka trases laika ņemšanas iekārtās nesakritība netika novērota un televīzijas kadros redzamie dažādie finiša rezultāti nav attiecināmi uz fiziskajām laika ņemšanas iekārtām trasē. Šis apgalvojums nevar atbilst patiesībai, jo televīzija neizmanto citas laika ņemšanas iekārtas.

Latvijas skeletona komanda bilst, ka, "objektīvi salīdzinot Martina Dukura pirmo braucienu ar konkurentiem, tas bija pietiekoši labs, lai reālais rezultāts būtu labāks par fiksēto, taču neuzņemamies vizuāli vērtēt simtdaļas un paļaujamies uz oficiālo laika mērīšanu".

"Latvijas skeletona komanda uzsver, ka iestājamies par godīgu sacīksti un respektējam sacīkšu organizatoru objektīvus lēmumus, kā arī augstu vērtējam konkurentu sasniegumus un sveicam ar panākumiem sacensību uzvarētājus," nobeigumā norāda Latvijas skeletonisti.

"Tas viss bija ļoti aizdomīgi. Notikušais ir nofilmēts un videomateriālu mēs drīzumā ievietosim Latvijas skeletona interneta mājaslapā, lai visi varētu pārliecināties, ka kaut kas nebija kārtībā," Martinu Dukuru citā laikraksts "Diena". "Tagad gan man jāatzīst, ka pēc pirmā brauciena es pats nerīkojos īsti apdomīgi. Pārāk daudz enerģijas iztērēju diskusijās ar tiesnešiem, cenšoties pierādīt, ka tas nevarētu būt mans patiesais rezultāts. Būs mācība priekšdienām. Kļūdas bija – tas man ir jāatzīst. Vienā vietā diezgan nopietni "uzdūros" uz apmali."

Atgādinām, ka vecākais no brāļiem Dukuriem - Tomass - sacensībās ieņēma trešo vietu, bet Martins Dukurs bija astotais, kas ir viņa sliktākais rezultāts pēdējos piecos gados.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!