Foto: AFP/Scanpix
Olimpiskais čempions skeletonā Aleksandrs Tretjakovs gaidāmajai sezonai gatavojas ar pilnu atdevi un cer uz lielāku konkurenci sacensībās, raksta vietējie mediji.

"Startēšu visos Pasaules kausa posmos, latiņa ir jātur," intervijā aģentūrai "R-Sport" saka Tretjakovs. "Esmu jau noligojies pēc sacensībām. Ar vecāko treneri Villiju Šnaideru apspriedām nākošā gada plānus, un viņš teica: "skaties, galvenais ir pasaules čempionāts, ja Pasaules kausa sacensībās nogursi, varēsi tās izlaist!" Bet man nekādas "atlaides" nevajag, citāti pieradīšu. Ja tu sāc izlaist sacensības, pazaudē tonusu. Ierastāk ir, kad esi uzņēmis zināmu tempu un katru nedēļu ir sacensības."

Par galvenajiem jaunās sezonas konkurentiem Tretjakovs bez Martina Dukura nosauc savus tautiešus Sergeju Čudinovu un Ņikitu Tregubovu. "Mums komandā šobrīd ir spēcīga konkurence," stāsta olimpiskais čempions. "Turklāt beidzot Pasaules kausā brauksim trīs Krievijas sportisti, esam sagaidījuši to brīdi! Protams, gribētos, lai ir vairāk pretendentu uz uzvaru - tas ir interesantāk gan mums, gan skatītājiem. Citādi Martins uzvar visus "vienos vārtos" - cīnīties par trešo vietu ir skumji."

Kā zināms, ziemas Olimpiskajās spēlēs Sočos Aleksandrs Tretjakovs izcīnīja Krievijai zelta medaļu, bet Martins Dukurs palika otrais, un krievu sportists atzīst, ka tas noticis, lielā mērā pateicoties trases pārzināšanai. "Es Martinam četru braucienu summā "atvedu" astoņas sekundes desmitdaļas, un piecas no tām - uz starta rēķina," norāda Tretjakovs. "Es biju labāks tieši startā, visus četrus mēģinājumus izbraucu līdzīgi, tīri, bez kļūdām, drusciņ neizdevās tikai trešais brauciens."

Par nākamo, 2018.gada Olimpiādi Tretjakovs pagaidām vēl nedomā. "Pagaidām nekādu domu par to nav," saka sportists. "Trase jau vēl nemaz nav uzcelta; pēc diviem gadiem aizbrauksim un tad arī varēs kaut ko domāt. Pagaidām galvenais ir sagatavoties tuvākajām sacensībām, parādīt līmeni un neatslābināties."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!