Foto: AP/Scanpix
Pērnās sezonas pasaules labākā bobslejista Oskara Melbārža pilotētais divnieks ceturtajā oficiālajā treniņbraucienu dienā pirms nedēļas nogalē Siguldā gaidāmā Eiropas kausa posma piektdien uzrādīja ātrāko laiku.

Melbārdis ar stūmēju Matīsu Mikni trasi veica 50,75 sekundēs, bet 0,14 sekundes lēnāks bija Oskars Ķibermanis, kura pilotēto divnieku iestūma Helvijs Lūsis.

Trešais tikmēr bija Uģis Žaļims ar stūmēju Jāni Jansonu, kuri no Melbārža atpalika par 0,26 sekundēm.

Tiesa, piektdienas treniņos nepiedalījās Krievijas vīriešu divnieku ekipāžas, kas bija starp līderēm pirmajos treniņos.

Savukārt piektdienas pirmajos treniņos skeletonistiem ātrākais bija Krievijas pārstāvis Sergejs Čudinovs, kurš trasi veica 51,96 sekundēs, bet Ivo Šteinbergs atpalika par 0,22 sekundēm, kas bija ceturtais ātrākais laiks. Tikmēr devītais bija Kristaps Zeila, kurš bija vēl par sekundi lēnāks.

Tikmēr dāmām ātrākā bija latvieša Ivo Pakalna audzēkne kanādiete Mirela Rahneva, kura trasi veica 53,44 sekundēs, bet sesto ātrāko rezultātu uzstādīja Endija Tērauda, kura bija 0,77 sekundes lēnāka.

Tā kā skeletonā Eiropas kauss ir vien trešā līmeņa sacensības, tajā nedrīkst startēt pasaules ranga pirmie 15 sportisti, tāpēc Siguldas posmā nepiedalīsies brāļi Martins un Tomass Dukuri, kā arī Lelde Priedulēna. Tāpat sacensībās nepiedalīsies paši jaunākie Latvijas skeletonisti, kuriem šajā nedēļas nogalē gaidāmas jauniešu sērijas sacensībās, kas ir kā kvalifikācija Jaunatnes Ziemas olimpiskajām spēlēm.

Kā iepriekš vēstīja organizatori, šajā Eiropas kausa posmā bobslejā divniekiem un skeletonā piedalīsies 18 valstu sportisti. Uz starta stāsies sportisti no ASV, Kanādas, Izraēlas, Lielbritānijas, Vācijas, Čehijas, Bulgārijas, Austrijas, Slovēnijas, Šveices, Zviedrijas, Slovākijas, Igaunijas, Īrijas, Polijas, Beļģijas, Krievijas un Latvijas.

Sacensības notiks 19. un 20.decembrī. Katru dienu notiks pa vienam Eiropas kausa posmam skeletonā, kā arī bobslejā divnieku ekipāžām. Plkst. 10 uz starta stāsies skeletona pārstāvji, bet bobslejisti sacensības sāks plkst. 13.

Kā zināms, Latvija cer jau nākamajā sezonā aizvadīt Pasaules kausa posmu bobslejā divniekiem un skeletonā.

Iepriekšējo reizi Pasaules kausa posms skeletonā Siguldā risinājās 2004. gadā, kad sliktos laikapstākļos uzvaru negaidīti svinēja Tomass Dukurs, kuram joprojām tā ir vienīgā uzvara karjerā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!