Foto: F64
Latvijas jaunais bobsleja pilots Ralfs Bērziņš, startējot kopā ar stūmēju Dāvi Spriņģi, sestdien Vācijas trasē Vinterbergā izcīnīja sesto vietu pasaules čempionātā junioriem U-23 vecuma grupā.

Bērziņš, kurš bobslejam pievērsās tikai pirms šīs sezonas, divu braucienu summā 1,40 sekundes zaudēja vācietim Rihardam Elsneram.

Sudraba godalgu U-23 grupā ieņēma Dmitrijs Popovs no Krievijas, kurš uzvarētājam zaudēja 0,37 sekundes, bet trešā palika vācieša Jonasa Januša pilotētā ekipāža, kura bija vēl par 0,28 sekundēm lēnāka.

U-23 vecuma grupā, kurā medaļas pasaules čempionātā junioriem tika dalītas pirmo reizi, startēja desmit ekipāžas.

Pasaules čempionātā bobslejā junioriem startē sportisti līdz 26 gadu vecumam, un šajā vērtējumā Bērziņš ierindojās 14. vietā.

Arī kopējā vērtējumā labākais bija Elsners, bet vācieši aizņēma visu goda pjedestālu. Sudrabs tika Pablo Noltes ekipāža, kurš bija sešas simtdaļas lēnāks, bet bronzu ieguva Benets Buhmillers, kurš atpalika vēl par 19 simtdaļām.

Kopumā uz starta izgāja 19 ekipāžas.

Bērziņš vēl pērnā gada sākumā startēja junioru grupā kamaniņu sportā, bet no šīs sezonas viņš pievērsies bobslejam. Šosezon viņš startē Eiropas kausa posmos, kur labāko rezultātu sasniedza pirmajā posmā Siguldā, kad bija 15.vietā. Tāpat viņš divos Eiropas kausa etapos ieņēma 16.pozīciju. Savukārt četriniekos latvietis oficiālās sacensībās vēl nav startējis.

Svētdien pasaules čempionātā junioriem tiks dalītas medaļas četrinieku sacensībās.

Jau ziņots, ka šogad pasaules čempionāts junioriem bobslejā un skeletonā norisinās atsevišķi. Skeletonisti sestdien sacentās Siguldā, kur otro vietu ieņēma Krists Netlaus, kamēr Ivo Šteinbergs palika uzreiz aiz goda pjedestāla, bet juniorēm Dārta Zunte un Endija Tērauda ieņēma sesto un septīto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!