Foto: AP/Scanpix

Latvijas skeletonists Martins Dukurs Pasaules kausa izcīņas pēdējā posmā, kas risināsies olimpiskajā Phjončhanas trasē, izmēģinās pavisam jauna tipa kamanas, sportists atklāja portālam "lsm.lv".

Pasaules kausa kopvērtējumā Martins Dukurs ir līderpozīcijā ar 1437 punktiem, bet otrajā vietā esošais korejietis Sunbins Juns ieņem otro vietu ar 1413 punktiem. Lai apsteigtu Dukuru, Junam latvietis jāapsteidz par divām pozīcijām.

Pirms sezonas Dukurs uzsvēra, ka viņam astotais Pasaules kausa tituls pēc kārtas nav svarīgs, viņš vēlas pēc iespējas labāk sagatavoties olimpiskajām spēlēm, kas nākamgad risināsies tieši Phjončhanā.

"Mēģināšu pavisam nebijušas konstrukcijas kamanas. Daļēji jau pirms pasaules čempionāta tās Siguldā pārbūvējām, šeit Dienvidkorejā vēl papildinājām un iepatikās. Pasaules čempionātā gan neuzdrošinājos testēt," portālam "lsm.lv" sacīja Dukurs. "Šeit pamēģināšu, lai zinātu kādā virzienā vasarā jāstrādā."

Nākamo olimpisko spēļu trase neesot pārāk sarežģīta, tomēr ļoti daudz izšķirs devītā virāža, kas galvas sāpes sagādāja arī kamaniņu braucējiem.

"Trase kopumā ir "uzķerta", atliek tik visu izpildīt," sacīja Dukurs. "Pagaidām tā bilance ir 50 pret 50, viss izšķiras devītajā virāžā. Ja dabū divus atsitienus, tad trīs desmitdaļas pie rezultāta būs klāt. Būs interesanti."

Pasaules kausa izcīņas pēdējais posms vīriešu skeletonistiem risināsies piektdien plkst.11 pēc Latvijas laika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!