Foto: AP/Scanpix/LETA
Latvijas bobsleja četrinieku ekipāža ar pilotu Oskaru Ķibermani un stūmējiem Matīsu Mikni, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu piektdien ar lieliskiem braucieniem iesāka Vistleras trasē, Kanādā, notiekošo pasaules čempionātu, izvirzoties līderpozīcijā.

Pirmajā braucienā Ķibermaņa ekipāža laboja trases rekordu, finišējot ar rezultātu 50,05 sekundes. Savukārt otrajā braucienā latvieši uzstādīju jaunu starta rekordu – 4,69 sekundes, taču rezultāts finišā bija 50,64 sekundes, kas bija otrais labākais. Summā pēc pirmās sacensību dienas latvieši bija līderpozīcijā ar rezultātu 1:40,69 minūtes.

Otrajā pozīcijā ierindojas vācietis Frančesko Frīdrihs ar saviem stūmējiem, un viņi pirmajā braucienā uzrādīja trešo ātrāko rezultātu, bet otrajā braucienā bija ātrākie. Summā vācieši Ķibermaņa ekipāžai zaudē tikai 0,04 sekundes.

Trešajā pozīcijā ierindojas sacensību mājinieks Džastins Kripss ar savu komandu, kuri summā no līdera atpaliek 0,11 sekundes. Savukārt aiz pirmā trijnieka ierindojas austrieša Benajmina Maiera ekipāža (+0,26) un krieva Maksima Andrianova četrinieks (+0,30).

Kopumā pasaules čempionātā startē 23 ekipāžas, bet Nīderlandes ekipāža ar Ivo de Bruinu pēc pirmā brauciena izstājās.

Noslēdzošie divi braucieni risināsies naktī uz svētdienu pēc Latvijas laika. Trešā brauciena starts būs pulksten 3:00, bet ceturtā – pulksten 4:30.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!