Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas bobsleja ekipāža Oskars Ķibermanis / Matīss Miknis svētdien izcīnīja bronzas medaļas pasaules čempionātā Altenbergs trasē, piekāpjoties tikai Vācijas pilotu Frančesko Frīdriha un Johannesa Lohnera ekipāžām.

Pēc pirmās sacensību dienas Ķibermanis/Miknis ierindojās piektajā vietā, piekāpjoties visām četrām vāciešu ekipāžām. Trešajā braucienā latvieši uzrādīja otro ātrāko laiku, kas ļāva pakāpties uz ceturto pozīciju, bet izšķirošajā braucienā slapjā Altenbergas trase neslīdēja tik ātri, kā iepriekš. Tas saasināja cīņu par godalgām. Otrās vietas īpašnieks Niko Valters aizvadīja vāju braucienu, kas viņu atmeta aiz Lohnera un Ķibermaņa, līdz ar to latvieši tika pie godalgām.

Par pasaules čempionu tika kronēts Frīdrihs, kurš startēja kopā ar stūmēju Torstenu Margisu, kuri Lohneru apsteidza par 1,65 sekundēm, bet Ķibermani – 1,79 sekundēm.

Cits Latvijas pilots Oskars Melbārdis ar Intaru Dambi sacensības noslēdza 12.vietā, pēdējos divos braucienos pakāpjoties divas pozīcijas augstāk (+2,86). Melbārža ekipāža pēdējā braucienā uzrādīja ceturto ātrāko laiku. Savukārt Ralfs Bērziņš ar Dāvi Spriņģi ieņēma 17. pozīciju (+3,64).

Nākamajā nedēļā Altenbergas trasē risināsies pasaules čempionāta sacensības skeletonā un četrinieku ekipāžām bobslejā.

Portāls "Delfi" piedāvāja sacensību teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!