Foto: F64

Latvijas bobslejisti Oskars Ķibermanis un Matīss Miknis svētdien Pasaules kausa izcīņas posmā Īglsā otro dienu pēc kārtas izcīnīja otro vietu.

Zelta medaļas ieguva Pasaules kausa kopvērtējuma līderi Frančesko Frīdrihs un Aleksandrs Šūlers, bet trešo vietu nācās dalīt Vācijas duetiem Lohners/Rasps un Hanninghofers/Kornharts, kuri uzrādīja vienādu laiku. Savukārt sesto pozīciju izcīnīja Oskars Melbārdis un Edgars Nemme, bet desmitajā vietā ierindojās Ralfs Bērziņš un Dāvis Spriņģis.

Ķibermanis veica ļoti precīzu pirmo braucienu, tomēr Latvijas duets tāpat pa +0,36 sekundēm atpalika no vāciešiem Frančesko Frīdriha un Aleksandra Šūlera. Sesto pozīciju ieņēma Melbārdis un Nemme, kuri no labāko trijnieka atpalika vien pa 0,11 sekundēm.

Taču otrajā braucienā vietu sadalījums diži nemainījās. Augstāk par desmito vietu neuzkāpa Bērziņš/Spriņģis, bet Melbārdis/Nemme nespēja apdzīt piektajā vietā finišējušo Krievijas sportistu divnieku Gaitjukevičs/Košeļevs.

Vienīgās izmaiņas notika Vācijas sportistu starpā, Hansa Hanninghofera vadītajam divniekam uzrādot otro labāko laiku braucienā, kas sportistam ļāva panākt Johanesu Lohneru. Ķibermanis/Miknis uzrādīja trešo labāko laiku braucienā, bet Frīdrihs uzvaru svinēja jau ar -0,78 sekunžu pārsvaru.

Pēc astoņiem aizvadītiem PK posmiem pirmo vietu kopvērtējumā saglabā Frīdriha divnieks, vācietim triumfējot septiņās no astoņām sacensībām. Otrais ir Lohners, bet Ķibermanis noslēdz labāko trijnieku. Piektie kopvērtējumā ir Bērziņš/Spriņģis, bet Melbārdis/Nemme atrodas desmitajā pozīcijā.

Nākamās PK sacensības notiks 8. un 9. decembrī Vinterbergā, kur tiks atklāta arī četrinieku sezona.

Jau ziņots, ka sestdien Īglsas trasē tika aizvadīts arī septītais Pasaules kausa izcīņas posms, kurā Ķibermanis un Miknis piekāpās vien Frančesko Frīdriha ekipāžai. Turklāt trešo un ceturto vietu arīdzan ieņēma Lohners un Hannighofers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!