Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas skeletonists Martins Dukurs piektdien, 29. janvārī, oficiāli kļuva par 2020./2021. gada sezonas Pasaules kausa ieguvēju, nestartējot pēdējā posmā. Tomass Dukurs šajā sezonā izcīnīja trešo vietu, bet Pasaules kausa pēdējā posmā Insbrukā Latviju pārstāvēja jaunie skeletonisti Elvis Veinbergs un Krists Netlaus, kuri palika pēdējās vietās un netika pie otrā brauciena.

Pēc iepriekšējā posma kļuva zināms, ka Martins Dukurs izcīnīs Pasaules kausu, jo Vācijas labākie skeletonisti, kuri bija latviešu vienīgie konkurenti cīņā par trofeju sezonas vērtējumā, izlēma koncentrēt uzmanību pasaules čempionātam, un devās uz sezonas galveno sacensību mājvietu Altenbergā. Drīz pēc tam arī Martins un Tomass Dukuri izlēma nestartēt pēdējā posmā un doties uz Altenbergu.

Tādējādi pirms pēdējā posma neoficiāli bija zināms, ka Martins Dukurs izcīnīs Pasaules kausu, bet pēc aizvadītā pēdējā posma Latvijas labākais skeletonists oficiāli kļuva par trofejas ieguvēju otro sezonu pēc kārtas un desmito reizi karjerā.

Nestartējot Dukuriem, iespēja izmēģināt spēkus Pasaules kausā tika dota 18 gadus vecajam Elvim Veinbergam un 22 gadus vecajam Kristam Netlauam, kuri ieņēma abas divas pēdējās vietas 26 sportistu konkurencē. Veinbergs ar rezultātu 54,64 sekundes bija pēdējais, bet Netlaus ar laiku 54,33 sekundes bija priekšpēdējai. Netlaus tikai par 0,01 sekundi zaudēja spānim Anderam Mirambelam.

Pirmajā braucienā 20. vietu, kas kā pēdējā ļāva tikt pie otrā brauciena, ieņēma Amerikas Samoa pārstāvis Nātans Kramptons, kura rezultāts bija 53,79 sekundes.

Par pēdējā posma uzvarētāju kļuva krievs Aleksandrs Tretjakovs, kurš divu braucienu summā par 0,23 sekundēm apsteidza britu Kregu Tompsonu un par 0,23 sekundēm austrieti Samuelu Maieru.

Pasaules kausa noslēguma kopvērtējumā Martinam Dukuram bija 1456 punkti, otrais ar 1396 punktiem palika vācietis Aleksandrs Gasners, bet Tomass Dukurs bronzu izcīnīja ar 1226 punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!