Foto: AP/Scanpix/LETA
Latvijas skeletonisti Tomass un Martins Dukuri piektdien, 12. februārī, palika ārpus labāko sešinieka pasaules čempionātā, tā arī nespējot tikt galā ar Altenbergas trasi.

Tā ir pirmā reize kopš 2009. gada, kad Dukuri netiek labāko sešiniekā. 2009. gada pasaules čempionātā Leikplesidā Martins Dukurs ieņēma 11. vietu, bet Tomass palika 22. vietā.

Tomass Dukurs pēc pirmās sacensību dienas ieņēma astoto vietu, bet Martins Dukurs atradās neierasti zemajā 14. pozīcijā. Otrajā dienā situāciju neizdevās uzlabot, bet Tomass Dukurs pēc konkurentu neveiksmes pakāpās uz septīto vietu. Savukārt Martins Dukurs otrajā dienā pēc vēl diviem sliktiem braucieniem summā noslīdēja uz 16. vietu.

Otro gadu pēc kārtas par pasaules čempionu kļuva vācietis Kristofers Grothērs, kurš pēc pirmās dienas bija vien trešais. Otrajā dienā viņš bija pārliecinoši labākais un summā par 0,28 sekundēm apsteidza Krievijas Bobsleja un skeletona federācijas sportistu Aleksandru Tretjakovu. Bronzu izcīnīja vēl viens vācietis Aleksandrs Gasners, kurš pēc pirmās dienas bija vien piektais. Viņš uzvarētājam zaudēja 1,20 sekundes.

Portāls "Delfi" piedāvāja sacensību teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!