Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas skeletonists Martins Dukurs piektdien Sanktmoricas trasē uzvarēja noslēdzošajā 2021./2022. gada Pasaules kausa (PK) posmā. Latvietis tādējādi arī uzvarēja PK kopvērtējumā, kā arī izcīnīja jau 12. zeltu Eiropas čempionātos.

Martins Dukurs jau pirmajā braucienā guva ievērojamu pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem. Latvietis starp galvenajiem konkurentiem uzrādīja gan labāko kamanu braukšanas ātrumu, gan izcēlās ar tehniski precīzu braucienu. No viņa par 0,42 sekundēm atpalika Vācijas sportists Kristofers Grothērs, bet trešo vietu dalīja austrietis Samuels Maiers un vācietis Aleksandrs Gasners (+0,45 sekundes).

Otrajā braucienā labāko laiku ar Dukuru dalīja Aleksandrs Gasners, kurš pakāpās uz otro pozīciju, bet nespēja apdraudēt Dukura līderpozīciju (+0,45 sekundes). Savukārt pie Eiropas čempionāta bronzas tika vācietis Kristofers Grothērs (+0,51 sekundes).

Astoto pozīciju pēc pirmā brauciena ieņēma Tomass Dukurs, kurš otro braucienu veica precīzāk, tajā uzrādot ceturto labāko laiku. Maiera kļūdas ļāva Tomasam pakāpties vienu pozīciju augstāk, kopsummā ieņemot septīto vietu.

Martins Dukurs ar trešo uzvaru šosezon jau 11. reizi triumfēja Pasaules kausā. Savukārt par Eiropas čempionu viņš kļuvis jau 12. reizi. Šajās sacensībās Martins no 2010. līdz 2020. gadam izcīnīja 11 zelta godalgas, bet pērn Vinterbergā samierinājās ar sudrabu.

Savukārt viņa brālis Tomass Dukurs šo Pasaules kausa sezonu noslēdza astotajā vietā kopvērtējumā.

Noslēdzošās šīs sezonas sacensības gan sagaidāmas Pekinas olimpiskajās spēlēs. Kungiem paredzēts 10. un 11. februārī aizvadīt četrus braucienus. Martins Dukurs līdz šim olimpiskajās spēlēs ticis pie divām sudraba godalgām.

Portāls "Delfi" piedāvāja sacensību teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!