Foto: EPA/LETA
Neapmierinātību ar 2014.gada Soču Ziemas olimpisko spēļu kamaniņu un bobsleja trases projektu paudis Krievijas labākais kamaniņu braucējs Alberts Demčenko, ziņo Krievijas masu mediji.

"Es nevaru runāt par visiem, taču man personīgi šī projekta dažas lietas neapmierina. Ņemot vērā trases lielo garumu – no vīriešu starta vairāk kā pusotrs kilometrs – ir tikai 14 virāžas. Parasti ir 15-16 virāžas pat daudz īsākās trasēs," saka Demčenko. "Pareizāk sakot, Sočos ir 17 virāžas, bet pēdējās trīs nav īsti virāžas, bet , kā mēs sakām, "līkas taisnes". Vairākas virāžas ir ar mazu rādiusu, taču ar ļoti asu pagriezienu – pāri pa 180 grādiem. Tas palielina spiedienu."

Demčenko norāda, ka tehniskajos aprēķinos tur paredzēts ļoti mazs spiediens, un tas attiecas uz perfektiem trases izbraukšanas gadījumiem. "Realitātē, ja tu virāžā "ieiesi" nedaudz nepareizi, spiediens būs vēl lielāks. Un tas jau var būt bīstami sportistam."

Sportists pauda arī neapmierinātību ar trīs vietām trasē, kurās ar nelielu "pauguriņu" palīdzību tiek samazināts ātrums, bet uzreiz pēc šiem "pauguriņiem" atkal ir straujš kritums trasē. "Vienmēr ir labāk, kad trases profils ir līdzens, un ātrums pieaug. Savādāk tu, uzbraucot kalniņā, bremzē, bet tad uzreiz strauji brauc zemē."

Iepriekš neapmierinātību ar nozīmīgās trases projektu izteica arī Krievijas Kamaniņu sporta federācijas prezidents Valērijs Silakovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!