Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas ekipāža Andris un Juris Šici sestdien izcīnīja 13.vietu Īglsas trasē Austrijā notiekošā Pasaules kausa izcīņas kamaniņu sportā pirmā posma divnieku sacensībās.

Šici pirmajā braucienā sasniedza 13.rezultātu, bet otrajā viņiem bija tikai 16.labākais laiks, tomēr tas neliedza saglabāt 13.vietu summā.

Uzvaru izcīnīja Peters Pencs un Georgs Fišlers no Austrijas, kuriem Šici zaudēja 0,559 sekundes.

Sacensībās otrie bija krievi Vladislavs Južakovs un Vladimirs Maknutins, kuri uzvarētājiem zaudēja 0,076 sekundes, bet vēl par 0,012 sekundēm summā lēnāki bija austrieši Andreāss un Volfgangs Lingeri.

Vēl viena Latvijas ekipāža Andrejs Bērze un Uldis Logins palika 18.vietā 20 ekipāžu konkurencē. Viņi uzvarētājiem summā zaudēja 1,005 sekundes. 18.rezultātu viņi sasniedza arī abos braucienos.

Kā ziņots, sieviešu konkurencē sestdien Elīza Tīruma izcīnīja 18.vietu.

Pirmajā braucienā Tīruma uzrādīja dalītu 17.rezultātu, bet otrajā braucienā sasniedza 19.labāko laiku.

Sacensībās uzvaru izcīnīja vāciete Tatjana Hifnere, kura Tīrumu apsteidza par 1,125 sekundēm.

Otro vietu izcīnīja vēl viena vāciete Anke Višņevski, kura uzvarētājai zaudēja 0,201 sekundi, bet trešā palika kanādiete Aleksa Gouga.

LETA jau vēstīja, ka Tīruma piektdien izcīnīja trešo vietu Nāciju kausa sacensībās. Nāciju kausā startēja arī Bērze/Logins, kuri ieņēma devīto vietu divnieku konkurencē.

Kā ziņots, veselības problēmu dēļ sezonas pirmā posma sacensībās nestartēja Latvijas kamaniņu sporta izlases iepriekšējo sezonu līdere Maija Tīruma.

Vēl viena divnieku ekipāža Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš traumas dēļ nestartēs aptuveni līdz jaunajam gadam.

Svētdien trasē dosies vīrieši un notiks arī stafetes sacensības.

Vīriešu konkurencē Latviju pārstāvēs Mārtiņš Rubenis un Inārs Kivlenieks, bet Kristaps Mauriņš, Nāciju kausā ieņemot 19.vietu, nespēja kvalificēties pamatsacensībām.

Kā ziņots, brāļi Šici izcīnīja otro vietu 2010.gada Vankūveras olimpisko spēļu divnieku sacensībās. Tāpat viņi šogad izcīnīja trešo vietu pasaules čempionātā. Tomēr vasarā Juris Šics cieta smagā autoavārijā, tāpēc vasarā nevarēja pilnvērtīgi gatavoties sezonai, bet tagad viņš jau atgriezies trasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!