Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Par sezonas pirmo Nācija kausa sacensību uzvarētāju, kas piektdien notika Austrijā, Īglsas trasē, kļuva Latvijas kamaniņu braucējs Inārs Kivlenieks.

Nāciju kausa sacensībās sportisti sadala 17 ceļazīmes uz Pasaules kausa posmu, kurā ierasti dalību nodrošinājuši 15 labākie kamaniņu braucēji pēc trīs pēdējiem posmiem.

Pēc starta Nāciju kausa sacensībās, kurās startēja 52 sportisti, kopā ar Kivlenieku dalību pirmajā Pasaules kausa posmā vēl nodrošināja Mārtiņš Rubenis (sestā vieta) un Kaspars Mauriņš (10. vieta), bet juniori Riks Kristens Rozītis (20.vieta) un Artūrs Dārznieks (23.vieta) neiekļuva Pasaules kausa pamatsacensībās.

Vēl piektdien Pasaules kausa pamatsacensībām kvalificējās Elīza un Maija Tīrumas. E.Tīruma ierindojās devītajā vietā, bet M.Tīruma ieņēma 16.vietu. Lai arī pamatsacensībām kvalificējas 14 ātrākās Nāciju kausa sportistes, M.Tīruma tajās iekļuva, jo Vācija jau iepriekš bija sasniegušas posma četru sportistu kvotu. Maiju Tīrumu Nāciju kausā apsteidza divas vācietes, kuras kvotas dēļ sacensībās nevarēs piedalīties.

Savukārt vēl viena latviete Ulla Zirne palika 17.pozīcijā.

Tikmēr divnieku sacensībās vienīgais Latvijas duets Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš ieņēma 10. vietu un kā pēdējie iekļuva pamatsacensībās.

Atgādinām, ka tiesības startēt Pasaules kausa izcīņas pirmajā posmā uzreiz bija nodrošinājuši tikai olimpisko sudraba medaļnieku brāļu Andra un Jura Šicu divnieka ekipāža, bet pārējie Latvijas izlases dalībniekiem par kvalificēšanos cīnījās Nāciju kausa sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!