Foto: F64

Latvijas kamaniņu braucējs Mārtiņš Rubenis ir apmierināts ar svētdien izcīnīto astoto vietu Siguldā notikušajās Pasaules kausa izcīņas ceturtā posma sacensībās un savu plānveidīgo gatavošanos 2014.gada Soču olimpiskajām spēlēm.

No pārējiem Latvijas pārstāvjiem Inārs Kivlenieks ieņēma 11.vietu, bet Kristaps Mauriņš ierindojās 17.pozīcijā. Rubenim un Mauriņam šie bija labākie rezultāti šosezon.

"Nav par ko pārdzīvot. Sacensības bija ļoti jaukas un sīvas. Kamaniņu sports ar to, ka starpība starp sportistu rezultātiem kļūst aizvien mazāka, kļūst tikai interesantāks. Līdz pēdējam brīdim nav skaidrs, kurš ieņems kuru vietu. Ir jāturpina strādāt, un viss būs kārtībā," pēc sacīkstēm izteicās Rubenis.

"Braucieni izdevās ļoti labi. Otrajā braucienā izdevās personīgais starta rekords, arī trasi izdevās ļoti labi nobraukt," piebilda Rubenis. "Šis gads man ir ar domu ielikt pamatus maksimālam darbam nākamajā gadā, taču neatceros, kad būtu tik daudz fiziski strādājis. Iepriekšējos divus gadus vēlējos uz visu paskatīties no malas, jo kamaniņas man bija pārvērtušās par rutīnu. Palīdzēju pacelt jauno sportistu līmeni un pats ieguvu jaunu motivāciju."

"Siguldas trase tehniski ir ļoti sarežģīta, bet cits jautājums ir, ka dažiem sportistiem kamanas labi slīd pat ar kļūdām. Atlikušās sekundes simtdaļas un tūkstošdaļas zaudējam tika uz tehnikas rēķina. Arī laika apstākļi spēlē dažādus trikus. Šeit vējš startā pūta mugurā, bet vēlāk jau bija spēcīgs pretvējš," izcēla Rubenis.

Tikmēr Mauriņš atzina, ka pirmajos trīs jaunās sezonas posmos sportists bija zaudējis pārliecību par saviem spēkiem.

"Otrais brauciens nesanāca tāds, kā gribētos. Jau augšā pēc pirmās virāžas nācās "vākt" kamanas, bet pēc 15.virāžas patraucēja vējš. Šķita, ka vējš tiešām patraucēja, jo tajā vietā kamanām nevajadzēja aizslīdēt uz sāniem, taču apstākļi visiem ir vienādi. Nedaudz žēl, ka neizdevās saglabāt savu 16.vietu," izteicās Mauriņš.

"Salīdzinot ar pirmajiem trim posmiem, rezultāts ir labs. Varbūt būs atgriezusies pārliecība par paša spēkiem. Ja no sacensībām uz sacensībām visu laiku kaut kas pietrūkst, pārliecība pazūd, un pirms Siguldas bija jūtams stress," neslēpa sportists. "Man ir nepieciešamā tehnika, lai uzlabotu rezultātus, jo treniņos no vadošajiem mūsu braucējiem atpalieku vairs tika par divām desmitdaļām. Abi pieredzējušie komandas biedri padomu nekad neatsaka."

"Sezonas otrajā pusē vēlos katrā no posmiem iekļūt pamatsacensībās, taču galvenās sacīkstes man būs pasaules U-23 čempionāta ieskaite Kanādā, kur vajadzētu iebraukt medaļās. Vistleras trase nav bīstama tik ilgi, kamēr nekļūdies. Pagājušajā sezonā man tur patika braukt," piebilda Mauriņš.

Šosezon sekmīgi startējošais Kivlenieks, kurš Siguldas sacensībām bija izvirzījis ļoti augstus mērķus, pamatsacensībām bija kvalificējies automātiski, bet Rubenis un Mauriņš tajās iekļuva pēc sekmīga starta Nāciju kausā.

Sigulda Pasaules kausa posma sacensības rīko jau 22.reizi.

Pēc sacensībām Siguldā Pasaules kausa sezonā būs pārtraukums līdz nākamā gada janvārim.

Jau vēstīts, ka šajā sezonā sportisti sacentīsies deviņos Pasaules kausa posmos.

Pasaules čempionāts 1. un 2.februārī norisināsies Vistleras trasē Kanādā.

2015.gadā Siguldas trasē risināsies pasaules čempionāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!