Foto: Juris Bērziņš-Soms
Latviešu jaunais kamaniņu braucējs Kristers Aparjods sestdien izcīnīja uzvaru Kēnigze trasē Vācijā notiekošajā Pasaules kausa izcīņas piektajā posmā jauniešiem.

Divu braucienu summā uzrādot laiku minūte un 42,630 sekundes, Aparjods bija ātrākais, aiz sevis atstājos Vācijas sportistus Markusu Švabu un Markusu Hummeru. Pirmajā braucienā latvietis bija tikai ceturtais, tomēr ātrākais laiks otrajā braucienā lāva Švabu apsteigt par 0,079 sekundēm.

Šomēnes Aparjods Siguldas trasē kļuva par Eiropas vicečempionu jauniešiem.

Otrs sacensību dalībnieks no Latvijas Edgars Karnītis savās pirmajās starptautiska mēroga sacensībās ārpus Latvijas šosezon divu braucienu summā ierindojās 32.vietā 42 sportistu konkurencē.

Tikmēr jaunietēm labākā no Latvijas bija Kendija Aparjode, kura divu braucienu summā uzrādīja laiku minūte un 37,089 sekundes un ierindojās 12.pozīcijā. Savukārt Anda Upīte, kurai šīs sacensības šosezon bija pirmās ārpus Latvijas, palika 25.vietā 32 sportistu konkurencē.

Arī Aparjode Eiropas čempionātā Siguldā kļuva par junioru vicečempioni.

Citviet divnieku konkurencē junioriem Latvijas ekipāža Kristens Putins/Kārlis Krišs Matuzels palika desmitā vietā 11 finišējušo ekipāžu konkurencē.

Svētdien sacensībās iesaistīsies juniori Riks Kristens Rozītis un Alise Evelīna Mitkus, kā arī notiks komandu sacensības.

Pasaules kauss jauniešiem un junioriem šosezon tiks izcīnīts sešos posmos, no kuriem ceturtais janvārī notika Siguldā. Pēc tam februārī Itālijā norisināsies Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas (FIL) Jaunatnes spēles. Siguldas posma ietvaros notika arī Eiropas čempionāts junioriem, bet pasaules čempionāts pēc sezonas sestā posma notiks Austrijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!