Foto: AP/Scanpix

Latvijas talantīgā kamaniņu braucēja Ulla Zirne piektdien ieņēma 11.vietu pasaules čempionātā junioriem.

Pēc pirmā brauciena meiteņu sacensībās Zirne atradās devītajā vietā, tomēr otrajā sasniedza vien 15.rezultātu un summā zaudēja divas vietas. Viņa uzvaru izcīnījušajai vācietei Jesikai Tībelei divu braucienu summā zaudēja 0,786 sekundes.

Tikmēr cīņā par uzvaru Tībele vien par nieka 0,006 sekundēm apsteidza krievieti Viktoriju Demčenko. Savukārt trešā palika itāliete Sandra Robačera.

No citām Latvijas sportistēm Kendija Aparjode atpalika par 0,941 sekundi un ierindojās 13.vietā, bet Alise Evelīna Mitkus uzvarētājai zaudēja 1,423 sekundes, kas deva 21.vietu 38 dalībnieču konkurencē.

Puišu sacensībās 20.vietu ieņēma Kristers Aparjods, kurš uzvaru izcīnījušajam krievam Romānam Repilovam summā zaudēja 1,810 sekundes. Tāpat 23.vietā ierindojās Ralfs Bērziņš, kurš atpalika par 1,987 sekundēm, bet Gunārs Bergs pirmajā braucienā ieņēma 26.vietu un bija pirmais no tiem sportistiem, kas nekvalificējās otrajam braucienam.

Sestdien divnieku sacensībās Latviju pārstāvēs Kristens Putins un Kārlis Krišs Matuzelis, bet pēc tam tiks aizvadīta arī komandu stafete.

Pērn stafetē Latvijas komanda ar Zirni, Riku Kristenu Rozīti, kā arī Putinu un Matuzeli sastāvā ieņēma ceturto vietu. Individuāli Rozītis bija piektais, bet Putina/Matuzeļa ekipāža ierindojās sestajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!